Matig FC Twente wederom onderuit op bezoek bij Rotterdamse club

FC Twente heeft zondagmiddag opnieuw geen punten weten te pakken op bezoek bij Sparta Rotterdam. De ruim 300 meegereisde Tukkers zagen hun club met 1-0 verliezen in Het Kasteel. De club uit Enschede leed hiermee haar zevende competitienederlaag op rij en blijft vooralsnog puntloos onderaan de ranglijst bungelen.

Het was Sparta dat het heft in handen nam na de aftrap. Al binnen vijf minuten na het startsignaal kwam de thuisploeg gevaarlijk dicht in de buurt van de openingstreffer. Loris Brogno haalde uit van buiten het strafschopgebied, echter zeilde de bal vlak over de kruising. In de achttiende minuut brak Sparta de wedstrijd open. Craig Goodwin passeerde doelman Jorn Brondeel en nam hiermee de 1-0 voor zijn rekening. Na ruim een halfuur spelen kwam Marko Kvasina namens FC Twente in kansrijke positie, maar doelman Roy Kortsmit lag in de baan van het schot. Beide ploegen zochten de kleedkamers op bij een 1-0 tussenstand.

[google]Na rust trok FC Twente het initiatief meer naar zich toe. In de 53ste minuut leken de Tukkers dicht bij de gelijkmaker, echter belandde het schot van Haris Vučkić in het zijnet. Met nog ruim twintig minuten op de klok tekende Robert Mühren namens Sparta bijna voor de 2-0. Zijn poging raakte het aluminium. Vlak voor tijd kreeg FC Twente nog een kans op de gelijkmaker, echter kopte invaller Jos Hooiveld de bal naast het doel. Vlak voor tijd werd aanvoerder Stefan Thesker van het veld gestuurd nadat hij zijn tweede gele kaart ontving. Verdere inspanningen mochten niet baten en zo eindigde de wedstrijd in 1-0 in het voordeel van Sparta.

Opstelling FC Twente: Brondeel; Van der Lely, Lam (87. Hooiveld), Bijen, Thesker; Liendl, Holla, Vučkić (75. Buckley-Ricketts); Assaidi (60. Tighadouini), Kvasina, Slagveer.

FC Twente Topcoach 2017-2018. Doe mee en WIN!!

De inschrijving van onze speciale ‘FC Twente topcoach competitie’ is weer van start gegaan! Stel met een budget van 49 miljoen euro jouw ideale selectie samen en laat zien dat jij de enige echte topcoach bent.

Prijzen
Net als de afgelopen jaren hebben we weer meerdere prijzen te verdelen waaronder kaartjes voor een wedstrijd naar keuze, FC Twente shirts en meer! KLIK HIER en doe gratis mee.