McClaren: 'FC Twente moet nog groeien in het seizoen'

Steve McClaren hoopt op een effectief FC Twente zondagmiddag op bezoek bij PSV. De trainer van de Tukkers kijkt wat dat betreft met genoegen terug op het duel van vorig seizoen.

'Het is een big game', blikt McClaren vooruit op de wedstrijd van zondag. 'Een wedstrijd tussen twee topteams waarin concentratie, focus en houding altijd perfect moeten zijn wil je resultaat halen. PSV heeft dit seizoen al vijftig doelpunten gemaakt en dat geeft aan dat ze perfecte goalscorers in huis hebben. Verdedigend moet het daarom goed staan bij ons.'

'We hebben dit seizoen laten zien dat we dat kunnen in topwedstrijden, maar ten opzichte van de wedstrijden in Arnhem en Amsterdam moeten we in balbezit meer brengen. Daarnaast moet je in topwedstrijden de mogelijkheden die je krijgt benutten.'

Vorig seizoen won FC Twente met 6-2 bij PSV. 'We speelden daar de perfecte eerste helft en we waren zeer effectief. Uit vier kansen scoorden we ook vier keer, maar we weten dat het in de tweede helft, toen we met tien man kwamen te staan, alle kanten op kon gaan.'

'Zondag kunnen we tegen PSV een goede marker zetten. Het zal geen wedstrijd worden waarin je het seizoen wint of verliest,

maar we kunnen als team een belangrijke stap zetten. We zijn koploper in de Eredivisie, het geloof in de kleedkamer is er, maar we moeten nog groeien in het seizoen.'

De ziekenboeg van Twente stroomt overigens leeg. 'Nacer Chadli heeft de wedstrijd tegen Helsingborgs goed doorstaan en als hij geen reactie krijgt, is hij tegen PSV ook inzetbaar. Nikolay Mihaylov redt het niet. Net als Jerson Cabral en Felipe Gutiérrez. Cabral sluit komende week weer aan bij de groep.'