McClaren koploper af na nederlaag tegen oude club

Het Derby County van manager Steve McClaren staat niet meer bovenaan in de Championship, het tweede Engelse niveau. Derby verloor met 2-0 van directe concurrent Middlesbrough en is geen koploper meer.

[google]De ploeg van McClaren begon slecht aan het duel. Al in de zesde minuut scoorde Bamford de 1-0 voor het thuis spelende Middlesbrough. In de rust probeerde McClaren de wedstrijd nog in zijn voordeel om te keren door twee wissels toe te passen. Het had echter niet het gewenste effect. Na ruim een kwartier in de tweede helft veroorzaakte Shotton een penalty en die kreeg daar ook een directe rode kaart voor. De strafschop werd verzilverd door Leadbitter. 2-0 was tevens de eindstand.

Door de nederlaag kan Derby County ook door Ipswich Town en Bournemouth worden gepasseerd op de ranglijst. Beide ploegen spelen vanmiddag om 16.00 uur tegen respectievelijk Bolton Wanderers en Cardiff City.