Twente Insite

FC Twente Nieuws

Meer weerstand voor andere competitieopzet: “Minder inkomsten en grotere kans dat je degradeert”

Meer weerstand voor andere competitieopzet: “Minder inkomsten en grotere kans dat je degradeert”

Het plan om het kunstgras definitief uit de eredivisie te bannen, is onderdeel van een pakket maatregelen om het niveau in de eredivisie verder omhoog te stuwen. En hoewel de meeste club niet onwelwillend staan tegenover een natuurlijke ondergrond voor alle clubs op het hoogste Nederlandse niveau, stuit een ander plan op meer verzet.

Men wil namelijk overstappen op een eredivisie van zestien in plaats van achttien clubs. Vooral de kleinere clubs zien dit niet zitten. “Nog los van het feit dat je twee thuisduels minder speelt en daardoor inkomsten mist, is de kans groter dat je degradeert”, reageert algemeen directeur Marco Borgers van VVV tegenover het AD.

Volgende week ontvangen alle clubs uit de eredivisie het uitgewerkt plan van 21st Club, een onafhankelijk, Engels adviesbureau. Hierin staan afspraken over beloftenteams, een andere competitieopzet, de jeugdafdeling en natuurlijk kunstgras. In november komen de eredivisieclubs samen om over dit pakket te stemmen. Om dit pakket erdoor te krijgen, is een tweederde meerderheid van de clubs nodig.

Reageer op dit artikel

avatar

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
Abonneren op