Megastunt van de FC Twente Vrouwen

Vandaag hebben de Vrouwen van FC Twente de return gespeeld tegen de Vrouwen van Bayern München in de eerste ronde van de Uefa Women's Champions League. Vorige week werd het in eigen huis 1-1, maar vandaag moesten de Vrouwen presteren op het veld van Bayern. De aftrap van de wedstrijd was om 19.00 uur en de Vrouwen waren klaar voor de strijd.

Ook tijdens deze wedstrijd startten de Vrouwen van Bayern met veel balbezit. Hoewel, het was voornamelijk op eigen helft en ze kregen met moeite de diepte te pakken. In de 9e minuut van de wedstrijd is de eerste kans van Bayern. Via Heuver gaat de bal in het zijnet, maar de Vrouwen van Twente moeten vooral letten op de gevaarlijke Miedema.

FC Twente herstelt zich snel en vindt in de 13e minuut de goal. Het doelpunt staat op naam van Jill Roord. Wederom een prachtig doelpunt van de goalgetter van de Vrouwen.
Beide ploegen gaan gelijk aan elkaar op. Dit blijkt een klein kwartier later, wanneer de Vrouwen van Bayern op een gelijkspel komen door een eigen doelpunt van Erman. Wederom weet FC Twente de voorsprong niet vast te houden. Met deze gelijke stand gaan we de rust in. [google]

Al vrij vroeg in de tweede helft krijgt Bayern een kans met een vrije trap, maar deze komt hard in de muur. Na een kans van Roord in de 51ste minuut, krijgt FC Twente nog een kans en nu met een penalty. Roetgering is de dame achter de bal en schiet FC Twente naar een 1-2 voorsprong. Nu moet Bayern, met nog 35 minuten op de klok, twee doelpunten maken om te kunnen winnen.

Maar dan komt er een overtreding van de zijde van FC Twente en krijgen ook de Vrouwen van Bayern een penalty. Deze wordt binnengeschoten en brengt de stand op 2-2. Nog altijd zijn de Vrouwen van FC Twente veilig, maar zullen de laatste minuten hard moeten werken. De Vrouwen van Bayern zitten er vol op en proeven een kans, maar Ubachs is uitstekend aan het keepen.

Na een ruim kwartier flink te hebben overleefd, klinkt eindelijk het eindsignaal en hebben de Vrouwen van FC Twente zojuist een megastunt neergezet tegen de Vrouwen van Bayern München.