Twente Insite

FC Twente Nieuws

“Mensen in Tukkerland zijn koppig en zitten er ook volgend jaar met 20.000 tot 25.000 man”

“Mensen in Tukkerland zijn koppig en zitten er ook volgend jaar met 20.000 tot 25.000 man”

De eventuele degradatie van FC Twente naar de eerste divisie is momenteel het onderwerp van gesprek. De Tukkers staan laatste en met nog slechts drie wedstrijden te spelen moet de ploeg vier punten goedmaken op de naaste concurrent Sparta Rotterdam. De ploeg kan degradatie op papier nog ontlopen, maar volgens Kees Jansma is FC Twente al gedegradeerd.

“Die zijn gedegradeerd. Ik heb zaterdag ADO – FC Twente gezien. FC Twente was de eerste 44 minuten de betere ploeg en na de tegentreffer stortte het volkomen in elkaar. Na rust heeft ADO een beetje gas gegeven zonder groots te zijn, en was het helemaal gedaan en was het een zielloze groep spelers geworden.”

Mocht het zover komen dan heeft de club volgens journalist Willem Vissers flinke problemen op te lossen. “Ze hebben een forse lening uitstaan bij de gemeente en daar moeten ze vanaf volgend seizoen op gaan aflossen. Met garantstelling en lening samen hebben ze 25 miljoen van de gemeente gehad. En de begroting zal omlaag moeten van 30 naar 15 tot maximaal 20 miljoen euro. Voor eerste divisiebegrippen nog steeds verreweg de grootste. Er is denk ik maar één oplossing en dat is meteen terugkomen in de eredivisie. Anders wordt het echt een groot probleem.”

“Ik denk wel dat ze blijven bestaan”, vervolgt Vissers zijn verhaal bij Studio Voetbal. “FC Twente is te groot. Het is geen Haarlem of Veendam, clubs die bijna geen aanhang meer hadden. Die vielen om. Maar FC Twente heeft nu nog 25.000 toeschouwers en ik denk dat die mensen koppig zijn daar in Tukkerland en ook volgend jaar 20.000 tot 25.000 mensen naar die wedstrijden gaan kijken. En trots zijn ze ook. Dat is dan ook het voordeel van deze situatie. Ze kunnen wel de jeugdopleiding écht nieuw leven inblazen want ze hebben niet meer het geld om de Assaidi’s van deze wereld te halen. Ze zullen het met een categorie lager moeten doen.”

Reageer op dit artikel

avatar

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
Abonneren op