Moeizame zege van FC Twente tegen Roda JC

FC Twente heeft vandaag een moeizame zege geboekt in Kerkrade. Na een slechte eerste helft ging de Enschedese ploeg met een 1-0 achterstand rusten. In de tweede helft herstelde FC Twente zich goed en zorgden de doelpunten van Castaignos en Promes ervoor dat de Tukkers drie punten bij kunnen schrijven.
In het eerste kwartier ging het spel op en neer. Roda JC zorgde vooral voor gevaar via de counter, maar tot grote kansen leidde dit niet. Ook FC Twente werd gevaarlijk, maar een verdediger van Roda wist het schot van Promes te blokken. Vervolgens werd het baltempo lager en had FC Twente moeite om in het eigen spel te komen. Nadat Hupperts vier minuten eerder al dichtbij de openingstreffer, was het in de 40e minuut wel raak. Hij kon de voorzet vanaf links in alle vrijheid achter doelman Marsman koppen.

In de tweede helft herpakte FC Twente zich goed. De ploeg creëerde voldoende kansen en was absoluut de bovenliggende partij, maar deed zichzelf lang te kort door niet te scoren. Na 68 minuten lag de bal eindelijk achter doelman Kurto. Na een goede voorzet vanaf links door Mokhtar kon Castaignos eenvoudig binnen tikken.

Een kwartier voor tijd krijgt Mokhtar de kans om zijn ploeg naar de overwinning te schieten, maar hij schiet de bal, die Castaignos voorgaf, over. Niet lang daarna is wel raak voor FC Twente. Rosales gaf de bal voor op Promes, die vervolgens uit de kluts wist te scoren: 1-2.

Shadrach Eghan, die zijn basisplaats vandaag moest afstaan aan Mokhtar, mocht in de laatste tien minuten nog invallen omdat Quincy Promes geblesseerd raakte bij het maken van de 1-2. Hij kreeg meteen de uitgelezen mogelijkheid om te laten zien dat hij ten onrechte werd gepasseerd. Hij stond oog in oog met Kurto, maar wist de wedstrijd niet in het slot te gooien, waardoor het in de slotminuten nog spannend werd voor FC Twente.

In de blessuretijd was Roda nog erg dichtbij het behalen van een punt. De bal belandde achtereenvolgens twee maal op de paal van het doel van Marsman. Uiteindelijk wist Roda niet meer tot scoren te komen, waardoor FC Twente de overwinning toch over de streep kon trekken. Door deze overwinning heeft FC Twente evenveel punten als koploper Vitesse. Vitesse komt zondag in actie tegen SC Cambuur. Als nummer drie Ajax zondag weet te winnen bij ADO Den Haag, dan haalt het FC Twente in op de ranglijst.

Geel: Schilder, Tadic (FC Twente), Luijckx, Kali (Roda JC)

Marsman; Rosales, Bengtsson, Bjelland, Schilder ('46 Breukers); Ebecilio, Gutierrez, Tadic;Promes ('82 Eghan), Castaignos, Mokhtar.