Twente Insite

FC Twente Nieuws

Mossou: “Gertjan is een soort Superman, of beter: hij is drie Supermannen tegelijk.”

Mossou: “Gertjan is een soort Superman, of beter: hij is drie Supermannen tegelijk.”

Sjoerd Mossou is blij met de terugkomst van Gertjan Verbeek op de Nederlandse velden. Geïnteresseerd keek hij eerder deze week naar een interview van VI met de kersverse hoofdtrainer van FC Twente. Volgens Mossou een gewoon interview totdat Verbeek begon te praten over zijn toekomstdromen. Verbeek gaf aan de ambitie te hebben om ooit als voorzitter of directeur aan de slag te gaan. Het triggerde de journalist van het AD tot het schrijven van een column over alleskunner Verbeek.

“Ik word altijd vrolijk van Gertjan Verbeek, omdat Gertjan Verbeek alles kan, en dat niet alleen, hij kan ook nog eens alles tegelijk. Gertjan is een soort Superman, of beter: hij is drie Supermannen tegelijk.”

Mossou verwijst naar de tijd van Verbeek bij Vfl Bochum waar hij naast het trainerschap ook nog actief was op tv bij RTL en Fox Sports. Daarvoor deed hij ook nog vele andere dingen. “Ondertussen bouwde Verbeek nog een paar nieuwe blokhutten in Friesland, kreeg een dochter, haalde een dakloze jongen in huis, scheurde op een motor over Route 66, gaf bokslessen aan bejaarden, verbouwde de kleedkamers van de Kuip en schoof daarna aan bij De Tafel van Kees, om tien minuten later VfL Bochum naar een 2-1 overwinning op Fortuna Düsseldorf te coachen.” Mossou bewondert Verbeek, maar waarschuwt zijn lezers om niet hetzelfde kunstje uit te proberen. “Dan kampt u binnen een week gegarandeerd met een burn-out, een echtscheiding en een diepe identiteitscrisis.”

Bij FC Twente gaat Verbeek naast het hoofdtrainerschap ook aan de slag als technisch manager. Hij neemt de taken over van Ted van Leeuwen die voor de komst van Van Halst nog technisch directeur was. Maar hier zal het volgens Mossou echt niet bij blijven. “We weten wel beter natuurlijk. Gertjan gaat ook de complete administratie doen, wordt penningmeester en roerganger van Vak P, wordt hoofd van de medische staf, gaat sponsorborden verkopen aan de lokale middenstand, doet de analyses van FC Twente-wedstrijden bij FOX, schuift ’s avonds aan bij de ARD om VfL Bochum te becommentariëren, legt tussendoor zijn dochter op bed en traint de D-tjes tijdens de lunchpauze.”

“Binnenkort wordt hij voorzitter van FC Twente, manager personeelszaken bij AZ en directeur van de KNVB, zeer waarschijnlijk tegelijk. Gertjan Verbeek kan alles”, besluit Mossou z’n column met een dikke knipoog.

2
Reageer op dit artikel

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Joop nordkampFCTTukker Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Joop nordkamp
Gast
Joop nordkamp

Niks haha

FCTTukker
Gast
FCTTukker

En wat kan Mossou eigenlijk behalve stukjes schrijven en slap nasaal lullen?