Twente Insite

FC Twente Nieuws

Mulder: “Ik wilde prof worden om elke dag te kunnen voetballen”

Mulder: “Ik wilde prof worden om elke dag te kunnen voetballen”

Justin Kluivert, de zoon van voormalig FC Twente trainer Patrick Kluivert, kan aanstaande vrijdag op 18-jarige leeftijd zijn debuut maken voor Oranje. Mocht dat gebeuren dan is hij de tiende zoon die net als zijn voetbalvader het Nederlands elftal haalt. Eén van de andere negen zoons was voormalig FC Twente spits Youri Mulder.

Youri is de zoon van voormalig Anderlecht- en Ajax-spits en vijfvoudig Oranje international Jan Mulder. Volgens Youri heeft Justin één groot geluk. “Hij kan zich er als buitenspeler op beroepen dat hij een totaal andere speler is dan de topspits Patrick. Ook al zien Justin en Patrick er bijna hetzelfde uit en heeft hij dezelfde open karaktertrekken: hij is iemand anders. Klaar.”

Youri heeft zelf nooit problemen ondervonden van het feit dat hij de naam Mulder droeg. “Nee, want ik was als kleine jongen al mentaal ijzersterk”, zegt Youri met een brede lach. Dan serieus: “Eigenlijk vond ik het alleen moeilijk bij SDO ( amateurvoetbalclub uit Bussum, red.). Dan hoorde ik: ’Hij is niet zo goed als zijn vader’. Dat heb ik later in mijn voordeel gebruikt. Juist door te stellen dat ik niet zo goed was als hij, kreeg ik rust. Ik deed mijn eigen ding.”

“Ik wilde prof worden om elke dag te kunnen voetballen. Het maakte me eigenlijk niet uit op welk niveau. Daarnaast had ik het geluk dat Jan in mijn jeugd in België speelde. Daar was hij een grootheid. Als ik in Brussel was opgegroeid, was het misschien wel zwaarder voor me geweest”, besluit Mulder het gesprek met de Telegraaf.

Reageer op dit artikel

avatar

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
Abonneren op