Connect with us

FC Twente Nieuws

“Munsterman is een zielig hoopje mens geworden”

Published

on

joop-munsterman-enschede
De toekomst van FC Twente hing de afgelopen maanden aan een zijden draadje. Nadat de voorzieningenrechter FC Twente in het ongelijk stelde zagen weinig mensen nog heil in de gang richting de beroepscommissie van de KNVB. Tegen alle verwachtingen in besloot deze beroepscommissie dat FC Twente de huidige licentie niet kon worden afgepakt en legde FC Twente een boeten op van 181.000 euro. FC Twente kroop door het oog van de naald, en zo ook Joop Munsterman die samen met Aldo van der Laan en de overige commissarissen verantwoordelijk was voor de val van de club. Daar waar Munsterman zich nog liet zien in Amsterdam toen zijn dochter Marthe met FC Twente Vrouwen uit speelde bij Ajax Vrouwen is er sindsdien weinig meer van hem vernomen. "Blijkbaar verstopt hij zich op Mallorca", aldus zijn buurman in gesprek met het weekblad Privé. "Beter daar dan hier te worden belaagd, uitgescholden of bespuugd. Ik had al eerder verwacht dat hij definitief zijn biezen had gepakt. In Twente haten ze hem tot op het bot." "Triest, heel triest", zo zegt voormalig FC Twente doelman Henny Ardesch. "Joop wordt hier in de omgeving met de nek aangekeken. Ik kan me voorstellen dat een huwelijk door zo’n affaire een beste optater krijgt. Vraag me niet om de details. Ik weet het gewoon niet en wil er eigenlijk ook geen mening over hebben. Het enige wat ik hoop is dat FC Twente met een nieuwe start weer gaat scoren." Volgens een voormalig zakelijk contact van Joop Munsterman is er weinig meer over van de charismatische man die FC Twente ooit redde van de ondergang en naar de eerste titel leidde. "De man is een zielig hoopje mens geworden. Enkele weken geleden was hij op een receptie van ATC’65 in Hengelo. Joop werd compleet genegeerd. Ik had met hem te doen."

30 Comments

30 Comments

 1. t verstappen

  14 juli 2016 at 20:05

  Dit is mijn favoriete site wat een genot al die slome boeren en een of ander balhaar te die me de hele tijd sukkel noemt egt top dit (alleen om dat ie in ontkenning leeft mbt fc fraude united )

  En Let een beetje op met je grote muil je praat met een man geen peutertje zoals jij ok !!!

  Mvg, T.Verstappen

  • Tukkerpower

   14 juli 2016 at 20:33

   Een man? hahahahaha

  • Inkoppertje

   15 juli 2016 at 09:43

   Zijn dit frustraties omdat jouw lokale chinees niet kan/wil betalen? Of wil het vrouwtje al een poosje niet meer met de benen wijd? Als jij al die jaren al zo presteert als dat clubje in 070 snap ik dat ook wel

 2. t verstappen

  14 juli 2016 at 19:58

  Dank je wel tukkerpower maak jij je alsjeblieft geen zorgen over mijn iq en eq
  Ben zeer hoog opgeleid

  Kneusje jij hebt het iq van joop munsterman
  Das pas een belediging
  Kan je wat van leren met je trieste commentaar past wel bij je clubje trouwens
  Zijn ook van die huilerds (kan geen jupiler overleven)
  Aub een keer inhoudelijk antwoorden ipv zeggen dat ik een sukkel ben
  Das wat moeilijker voor iemand met jouw iq en leeftijd (rond de vijftien zo ongeveer )

  Met vriendelijke groet T.Verstappen

  • Tukkerpower

   14 juli 2016 at 23:36

   Zeer hoog opgeleid hahaha, je bent al blij dat je dankzij een rugzakje net het niveau van een analfabeet bent ontstegen denk ik. Kwam je E.Q toevallig ook tegen toen je I.Q aan het googelen was?
   Jammer dat ze je trouwens niet geleerd hebben punten en komma’s te gebruiken, maar misschien was dat een brug te ver tijdens je “hoge” opleiding hahahaha

   Man wat lachen met jou, you made my day…………… ( dat is engels).

   Engels zit in deel 2 van de “hoge”opleiding

  • Frank Stevens

   14 juli 2016 at 23:36

   Hoog opgeleid wil niets zeggen, ben ik ook, maar velen die hoog opgeleid zijn, lijden aan maatschappelijke domheid. Als ik je commentaren hier lees, hoor jij ook bij die groep. Pffff……

 3. t verstappen

  14 juli 2016 at 17:32

  Tukkerpower kijk fc in de spiegel zielig hoopje stront.

  Mvg. T.Verstappen
  070verstappen@gmail.com

  • Tukkerpower

   14 juli 2016 at 18:45

   Val alle idioten die ik op dit forum ben tegengekomen ben jij wel de grootste, dat je schrijven kan is al een wonder op zichzelf met die 1.5 hersencel. Je schoenmaat is vast en zeker een stuk groter dan je IQ, Google IQ maar even als je het niet snapt.

 4. t verstappen

  14 juli 2016 at 15:41

  Elke tukker die mij dorpsgek noemt of idioot geeft mij een compliment
  Met de realiteit waar jullie in leven ben ik liever de dorpsgek dan normaal

  Dus Dank je wel voor het compliment pleuris boer
  Je club mag de grond in liever nu als morgen

  Mvg, T.Verstappen
  070verstappen@gmail.com

  • Tukkerpower

   14 juli 2016 at 16:15

   Zeldzame achterlijke droplul is ook een mooi compliment, vind je ook niet?

 5. t verstappen

  14 juli 2016 at 14:45

  Club en supporters mogen doodvallen liever vandaag als morgen net zoals de tribune

  • Tukkerpower

   14 juli 2016 at 15:30

   Wat een geweldige bijdrage, voor een dorpsgek dan wel te verstaan.

 6. Insider

  14 juli 2016 at 14:13

  Het moet nu ook een keer klaar zijn, het is echt wel duidelijk wat er is gebeurd, herhaling van het verhaal maakt het niet beter.Het is ook allemaal niet zo zwart-wit als men ons wil doen geloven, er zijn vele invalshoeken, waarbij heel veel mensen betrokken waren. Laten we vooruitkijken naar een sportieve toekomst voor fc Twente en ophouden met terugkijken naar boosdoeners en zielige hoopjes mens. Visie kan ons nu helpen, niet praten over het verleden!

  • t verstappen

   14 juli 2016 at 14:42

   Kut club degradatie naar amateurs geen eredivisie voor oplichters en fraudeurs

  • Tukkerpower

   14 juli 2016 at 15:31

   Kusje erop?

  • t verstappen

   14 juli 2016 at 18:00

   Als jullie naar de amateurs waren had er is niemand naar om gekeken
   Nu gunt iedereen jullie niets wel logisch hè

   Mvg t verstappen

  • Inkoppertje

   15 juli 2016 at 09:37

   Wij tegen iedereen Verstappen. Het is interesseert ons geen kut wat de rest van Nederlands over ons vindt

 7. Citrofiel

  14 juli 2016 at 13:29

  Mensen maken fouten. Joop en de zijnen hebben grote fouten gemaakt, die haarfijn in het glazen huis ( Fc Twente ) ten toon zijn gespreid. Het heeft de KNVB in de kaart gespeeld, die ook grote fouten heeft gemaakt, net zo als iedereen bij FcTwente die er bij betrokken was. Echter hebben dezelfde mensen ook goede dingen gedaan, die tot het kampioenschap hebben geleid.
  Zowel de goede dingen, als de fouten moeten niet vergeten worden. Joop en de zijnen verdienen ook respect omdat hij meegewerkt hebben aan het crediteuren akkoord. Anderen die hebben meegewerkt aan het geheel, hebben geen schade geleden? Hoge bomen vangen veel wind, dat is waar, maar moeten de hoofdpersonen dan steeds weer helemaal afgemaakt worden? Is er wel hoor en wederhoor toegepast?
  Moet dan de rol van de KNVB niet ook eens tegen het licht gehouden worden?
  Of is het gewoon beter om het boek nu eindelijk eens te sluiten en de aandacht op de opbouw van FcTwente te richten en het gewoon weer over voetbal te hebben? Het verleden is geschiedenis en kent geen winnaars…..
  Er is een gezegde: wie de schoen past, die trekt hem aan…..
  Schrijnend is dat we goed weten hoe we elkaar ergens op af moeten rekenen, als het eigen bordje maar schoon blijft…… Samenwerking, samenhorigheid en ergens voor gaan staan is toch de enige weg naar succes? Dan zal de toekomst leren wie gelijk heeft of heeft gehad….

 8. Belazerd

  14 juli 2016 at 13:22

  Het kan niet goed “werken” als slechts narigheid publiek word en daar doet de media (TcTubbie’s) vooraanstaand aan mee.. I.p.v de club, niet alleen het eerste, te beschouwen gaat men continue met een bedrijf (30/40 milj begroting) aan de hol ! Ten tijde van Henk Olijve-Cor Hilbrink was er continue reuring tot Kees Rijvers kwam…..vele jaren succes……Begrijp niet dat steeds weer Munsterman op het schavot moet megalomanie ten top ! ook de RvC was verantwoordelijk incl. vdLaan… Ben benieuwd wie en wanneer Jacobs gaat opvolgen en wat is er met van den Belt en Porcu… Om maar met veel gehoorde kreet van Jopie van ”tRibbelt af te sluiten : kan niet geloven… Prima dat Jan v Halst terug is maar wat moet je met Ted ? zorg dat vóóral in eigen gelederen goed beoordeelt wordt.

 9. Insider

  14 juli 2016 at 11:07

  Was er ook niet een Wegener, waar precies zo’n scenario speelde met pionnen om hem heen ? Ook daar zijn heel veel mensen door ZIJN toedoen verworden tot zielige mannetjes en vrouwtjes. Wanneer een narcist de kans krijgt zijn ego tot de hoogste macht te verheffen en hij wordt niet gecorrigeerd door tegenspraak, gebeuren dit soort zaken. Dan ontstaat manipulatief handelen en daarin worden helaas veel mensen meegetrokken. Wie de schoen past trekke hem aan, er zijn er velen die hebben meegedaan, zowel bij Wegener als bij Twente en ten koste van heel veel anderen!

 10. robers

  14 juli 2016 at 11:07

  Als de club voor een 2e keer kampioen was geworden sportief gezien eigenlijk had gemoeten was het nu hosanna geweest en was dit allemaal niet gebeurd maar om nu munsterman zo te kleineren iedereen heeft boter op zijn hoofd denk evn goed na voordat je mensen aan de schandpaal nagelt, er staat wel een mooi stadion en zonder hem waren we er misschien ook al niet meer geweest en zeker nooit kampioen geworden.

  • Rik

   14 juli 2016 at 11:25

   Is onzin. Dat had je op korte termijn wat extra geld opgeleverd maar met het wanbeleid dat gevoerd werd had dat ook zo weer verdampt geweest. Bleuming en Van Staa werden buitenspel gezet op het gebied van scouting. Er werden veel te hoge salarissen betaald en te grote transfersommen uitgegeven. Overal in de organisatie hadden door Munsterman aangestelde clowns het voor het zeggen. Dat los je met een eenmalige injectie van geld ook niet op.

  • Rik

   14 juli 2016 at 11:26

   Dat plan van de wederopbouw van de club en het saneren na 2003 is allemaal gedaan door Plageman en Oude Vrielink trouwens. Die vervolgens weer zijn weggepest door de kliek Munsterman.

  • Joep Meloen

   14 juli 2016 at 14:09

   Ah, rik1982 ik zie dat je ook hier eenzaam bent als het gaat om dossierkennis aan logica te kunnen verbinden..

   Niemand hebben Joop & Hoop verplicht de uitstekende scouting buitenspel te zetten, het spelerssalaris-budget te verdubbelen tov de selectie die kampioen kon worden maar met de helft aan kwaliteit, de financiele druk als gevolg voor lief te nemen, lange wurgcontracten af te sluiten op strategisch zeer slechte momenten (o.a. MCClaren contractverlenging na verschrikkelijke 2e seizoenshelft, Schreuder contractverlenging na verschrikkelijke 2e seizoenshelft), het introduceren van een angstcultuur met overal meeluisterende oren of het enkel aanstellen van loyale vriendjes die de kwaliteit achteruit lieten gaan, of het systematisch voorliegen van supporters,sponsors, commisarissen(?), knvb en belasting.

   9 meetmomenten op rij en dat bij een club waar zoveel jaarlijks en incidenteel (uitgaande transfers) binnenkwam….

 11. Vincent Weerkamp

  14 juli 2016 at 10:15

  Joop deed veel goeds maar ging in de fout toen hij hoger sprong dan dat de sok lang was.
  Voor ons, ATC ,65 heeft hij veel betekend en bij Twente hebben ze veel aan hem te danken.
  Denk daar eens aan voor dat je zo’n man de grond in trapt.

  NG

 12. jan

  14 juli 2016 at 10:03

  Uit de Privé nog wel…….

 13. Banie

  14 juli 2016 at 08:56

  Klinkt kinderachtig maar “eigen schuld, dikke bult”

  • Tukkerpower

   14 juli 2016 at 09:13

   Ik weet het niet, van Hero naar Zero in een paar jaar tijd. Ik denk nog steeds dat hij op zich geloofde in wat hij deed, alleen daarbij de realiteit uit het oog verloor. Als je dan begint gaten te stoppen met andere gaten ben je op een hellend vlak. Aan de andere kant heeft hij zich volgens mij nooit verrijkt ten koste van de club. Joop droomde te groot maar ik kan nog steeds de titel niet vergeten die zijn droom opleverde. Daarna ging het allemaal fout maar of hij dit nu verdient heeft betwijfel ik.

  • voebalhart

   14 juli 2016 at 09:51

   Inderdaad kinderachtig Banie. Als Joop er niet was geweest, was de club jaren geleden al opgehouden te bestaan. Joop heeft de droom van velen doen uitkomen. Ja het was een arrogante man, had het te hoog in zijn bol, maar ik ben er van overtuigd dat hij alles wat hij heeft gedaan, heeft gedaan met een Twentehart
   Hij heeft gehandeld als een zakenman en dat is verkeerd uitgepakt. De regeltjes van de KNVB zijn niet meer van deze tijd. Daarnaast moet de KNVB zich de ogen uit de kop schamen. Als je 1 club doorlicht, licht ze dan allemaal eens door. Ze zijn nu allemaal roomser dan de paus, maar ik vermoed dat er dan ook wel dingen aan het licht komen, die het daglicht niet kunnen verdragen.

  • Rik

   14 juli 2016 at 10:18

   Het geld van Herman Wessels heeft ervoor gezorgd dat we niet helemaal kapot gingen in 2003 voetbalhart. Daarna hebben Oude Vrielink en Plageman een plan voor de wederopbouw van Twente geschreven waar Munsterman de vruchten van heeft geplukt. Dat hij net gedaan heeft alsof hij het allemaal bedacht heeft tekent de persoon.

   Vervolgens is alles wat opgebouwd was aan scouting en organisatie langzaam gesloopt om er marionetten van Jopie neer te zetten, wat er uiteindelijk toe leidde dat hij de club in al zijn facetten in de macht had. Schreuder en de rest van het technisch hart bepaalden alles met Munsterman van spelersaankoop tot en met de opstelling. In andere delen van het bedrijf zaten weer andere pionnen die precies deden wat hun opgedragen werd.

   Zo is de hele club naar de pijpen van Munsterman gaan dansen wat ons bijna de kop had gekost. Wat ons als je er eerlijk naar kijkt zelfs de kop had MOETEN kosten. De beroepscommissie heeft ons echter gered nadat de licentiecommissie geflaterd heeft met een toezegging die ze niet mochten doen. Om een lang verhaal kort te maken heb ik ook weinig medelijden met een man die pronkt met andermans veren om vervolgens de hele club de nek bijna om te draaien.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Advertisement

Laatste Nieuws

renate-jansen-fc-twente-vrouwen-aanname renate-jansen-fc-twente-vrouwen-aanname
FC Twente Nieuws13 uur ago

FC Twente Vrouwen kegelt Ajax uit de titelstrijd na opnieuw een overwinning

FC Twente Vrouwen heeft vrijdagavond opnieuw weten te winnen van Ajax. Afgelopen zondag werd al met 1-2 gewonnen in Amsterdam...

tyronne-ebuehi-fc-twete-emmen-2020-2021 tyronne-ebuehi-fc-twete-emmen-2020-2021
Eerste elftal19 uur ago

Ebuehi langer in Enschede? “Ik heb inmiddels met FC Twente gesproken”

Of Ebuehi zondag voorlopig zijn laatste wedstrijd voor FC Twente zal spelen is nog maar de vraag. De rechtsback wordt...

danilo-pereira-da-silva-fc-twente-vvv-2020-2021-veste danilo-pereira-da-silva-fc-twente-vvv-2020-2021-veste
Eerste elftal19 uur ago

Danilo biedt excuses aan na ‘onterechte’ rode kaart

Uit frustratie pakte Danilo in de met 2-1 verloren wedstrijd tegen RKC een rode kaart. De Braziliaan maakte in deze...

joel-drommel-nederlands-elftal-oranje-debuut-2020 joel-drommel-nederlands-elftal-oranje-debuut-2020
Eerste elftal20 uur ago

Drommel ontbreekt in de voorselectie van Oranje voor het EK

Joël Drommel zit niet bij de voorlopige selectie voor het EK van komende zomer. Frank de Boer heeft vier keepers...

ron-jans-psv-twente-eindhoven-2020-2021 ron-jans-psv-twente-eindhoven-2020-2021
Columns2 dagen ago

Column: Jans of een krans?

19 Wedstrijden 14 punten. 19 doelpunten voor 30 tegen. Woedende reacties na wederom een draak van een wedstrijd. Supporters vragen...

danilo-pereira-da-silva-vvv-fc-twente-de-koel-2020-2021 danilo-pereira-da-silva-vvv-fc-twente-de-koel-2020-2021
Eerste elftal2 dagen ago

Seizoen voor Danilo ten einde na domme rode kaart

Danilo heeft voorlopig zijn laatste wedstrijd in het shirt van FC Twente gespeeld. De Braziliaan pakte in de voorlaatste wedstrijd...

ron-jans-trainer-fc-twente-blokjesjas-ongeluk-2020-2021 ron-jans-trainer-fc-twente-blokjesjas-ongeluk-2020-2021
Eerste elftal2 dagen ago

Jans ziet geen doortastend FC Twente: “We zijn dan te onschuldig”

Ron Jans is er met zijn ploeg wederom niet in geslaagd om een wedstrijd te winnen. In Waalwijk gingen FC...

wout-brama-voorbereiding-fc-twente-2020-2021 wout-brama-voorbereiding-fc-twente-2020-2021
Eerste elftal2 dagen ago

Brama: “Als je naar het hele seizoen kijkt, mag je blij zijn dat je veilig bent”

FC Twente is er op Hemelvaartsdag niet in geslaagd om te winnen van RKC. De Tukkers kwamen in Waalwijk nog...

peet-bijen-teleurgesteld-ado-den-haag-heracles-2020 peet-bijen-teleurgesteld-ado-den-haag-heracles-2020
FC Twente Nieuws2 dagen ago

Onfortuinlijke Bijen degradeert opnieuw na verlies met ADO Den Haag

Peet Bijen is donderdagmiddag opnieuw gedegradeerd, nu met ADO Den Haag. Bijen zat zelf wegens een blessure niet bij de...

Eerste elftal2 dagen ago

Rood aangelopen FC Twente verliest van RKC en kan de play-offs vergeten

FC Twente is er wederom niet in geslaagd om te winnen in de eredivisie. De ploeg van Ron Jans ging...

Advertisement