Twente Insite

FC Twente Nieuws

Munsterman maakt weinig indruk: “Bloed aan de paal, van zelfreflectie geen sprake”

Munsterman maakt weinig indruk: “Bloed aan de paal, van zelfreflectie geen sprake”

Vorige week trad Joop Munsterman op de voorgrond. De oud-bestuurder van FC Twente ging van televisiezender naar televisiezender en ook radioprogramma’s ontkwamen niet aan zijn verhalen. Echter zijn er maar weinig Tukkers geraakt door het verhaal van Munsterman en is de missie om zijn naam te zuiveren in de ogen van velen faliekant mislukt.

Harry Knuiman schrijft in een brief aan de TC Tubantia dat het verhaal van Joop Munsterman ook bij hem maar weinig indruk heeft gemaakt en de oud-bestuurder van de club in Enschede niets anders doet dan de schuld afschuiven op anderen.

“Bloed aan de paal of rood bloed. Wat mij betreft geeft bloed aan de paal beter weer wat er de laatste jaren onder het bewind van Munsterman is voorgevallen bij FC Twente.

Natuurlijk heeft Munsterman niet alles verkeerd gedaan en met name de uitbreiding van het stadion is naar mijn oordeel een goede investering geweest. Maar na 2011 hebben hij en zijn medebestuurders en toezichthouders er een rommeltje van gemaakt.

Munstermans grootste fout was toen al gemaakt, namelijk het verzamelen van ja-knikkers om zich heen. Behalve Jan van Halst, hij was geen meeloper en nam de juiste beslissing door te vertrekken.

Ik heb het boek nog niet gelezen maar zoals altijd zal een groot deel van de inhoud wel worden gevuld met het leggen van de schuld bij een ander en van zelfreflectie zal wel geen sprake zijn.”

Laat wat van je horen

*