Twente Insite

FC Twente Nieuws

Na Enschedese Boys lijkt nu ook Sportclub Enschede definitief te verdwijnen

Na Enschedese Boys lijkt nu ook Sportclub Enschede definitief te verdwijnen

Op 12 juni 2017 kwam het treurige nieuws dat de Enschedese Boys per direct ophield te bestaan. In 1965 fuseerde de club samen met Sportclub Enschede en werd het huidige FC Twente ’65 geboren (foto). De kans is aanwezig dat over iets meer dan een jaar ook Sportclub Enschede niet meer bestaat. De club heeft de intentie om te gaan fuseren met de andere Diekmanclub, Zuid-Eschmarke.

Inmiddels is er een fusiecommissie aangesteld die bezig zal gaan met het opstellen van een document dat moet leiden tot het samengaan van beide verenigingen. “Daarin komen een nieuwe naam, nieuwe clubkleuren en een nieuw tenue te staan.” De fusiecommissie werd afgelopen vrijdag aangesteld na een stemming bij beide clubs. “Bij ons stemden 67 leden voor het instellen van de fusiecommissie, drie leden stemden tegen en twee onthielden zich van stemming”, vertelt Veenendaal in gesprek met Louwes van de TC Tubantia. “Bij Sportclub Enschede stemden er 60 voor en vier tegen.”

Een fusie voor het begin van het nieuwe seizoen is niet haalbaar. De fusiecommissie richt zich dan ook op het seizoen 2019-2020. Echter vertrekt Zuid-Enschmarke komende zomer al wel uit het huidige clubgebouw en gaat gebruik maken van de kantine en de kleedkamers van Sportclub Enschede. Het streven is dat er in de winterstop van het komende seizoen een fusievoorstel wordt gepresenteerd. Als deze akkoord wordt bevonden door de leden van beide verenigingen dan zal de nieuwe club voor 30 april 2019 worden ingeschreven bij de KNVB.

Omdat Zuid-Eschmarke vertrekt van Diekman Oost naar Diekman West blijven de Tubanters alleen over. De club zat in een eerder stadium ook bij de fusiegesprekken, maar haakte af. Dit deed ook PW dat net als Sportclub Enschede gevestigd is op Diekman West.

Het is de bedoeling dat er in de toekomst een nieuwe voetbalaccommodatie komt waar de fusieclub én FC Twente Vrouwen gebruik van gaat maken. Dit zou weer gevolgen hebben voor PW en de scheidsrechtersvereniging op Diekman West. Iemand zal de overstap moeten gaan maken naar Diekman Oost, zo niet beide. De kantine en de kleedkamers van Zuid-Eschmarke zouden hiervoor beschikbaar zijn.

Reageer op dit artikel

avatar

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
Abonneren op