Nieuws

NAC – FC Twente 2010-2011

NAC – FC Twente 2010-2011

Enschede, 13-11-2010 - Wegens zeer heftige regenval was het de vraag of de wedstrijd wel doorgang zou vinden maar na controle bleek het veld in Breda beter bespeelbaar dan bij de buren uit Tilburg (waar de wedstrijd een dag eerder werd gestaakt) en kon het duel gewoon worden afgetrapt.

Voor FC Twente was het de terugkeer naar de plek waar het een half jaar en elf dagen geleden haar eerste kampioenschap uit de geschiedenis van de club behaalde.

Voorafgaand aan het duel won nummer twee PSV thuis tegen Excelsior. FC Twente moest dus winnen om de koppositie te behouden maar verspeelde deze onnodig door in de laatste 15 minuten van het tot dan toe saaie duel na een 1-0 voorsprong alsnog met 2-1 te verliezen.

Eerste helft

In de eerste helft waarin beide partijen de eerste 15 minuten niet voor elkaar onder deden was het FC Twente dat na het eerste kwartier de druk op begon te voeren. In de 21e minuut leidde dit tot de 1-0 van Ruiz na een knappe actie van Janko die diep ging, ten Rouwelaar op zich af zag glijden en de bal voor de doelman langs beheerst op Ruiz speelde die vervolgens simpel in kon tikken.

Op een vrije trap van NAC op de rand van de 16 meter die zeer slecht werd verwerkt en een aantal net te scherpe steekballen van FC Twente kant na waren er weinig echte kansen te aanschouwen.

Tweede helft

De tweede helft was slaapverwekkend te noemen. Twente moest niet en NAC kon zelf ook geen vuist maken. Dit bleef zo tot 15 minuten voor het eind. NAC had in de tussentijd Lurling en Bousabon ingebracht en probeerde de druk op te voeren.

Het eerste wapenfeit kwam op naam van de Enschedese kracht in dienst van NAC Breda, Gilissen. Hij kreeg ruimte en probeerde Mihaylov van 20 meter te verschalken maar zag zijn schot uiteen spatten op de lat. De reactie van Twente was er want één minuut later was het Chadli die vrij in kon koppen vanaf 16 meter maar stuitte op ten Rouwelaar die sterk speelde.

Alweer een minuut later was het Bousabon die vanuit de korte hoek knap de 1-1 achter Mihaylov schoot na een perfecte steekpass van Leonardo. Mihaylov verdedigde de kort hoek goed maar had pech dat de bal net onder hem door schoot.

Na de 1-1 kreeg Landzaat DE kans om de 2-1 binnen te werken maar wederom was het ten Rouwelaar die het loeiharde schot wist te keren.

In de 90e minuut sloeg het noodlot toe toen jongeling Leugers de bal vanaf links te zacht cross speelde op Mihaylov waardoor Amoah kon onderscheppen en met één voetbeweging tekende voor de 2-1. Douglas kreeg een minuut later de grote kans om de 2-2 in de touwen te koppen maar op een wonderbaarlijke manier wist hij de bal naast de paal te werken.

Na deze actie vond van Hulten het genoeg en verloor Twente haar eerste competitieduel en tevens haar koppositie aan PSV.

Een positief punt om mee te eindigen was dat zowel de ploeggenoten als de hele staff zich na het fluitsignaal bekommerden over de Schlemiel van de avond, Leugers. Maar ook voor hem geldt; Na regen komt zonneschijn.

Opstellingen NAC -FC Twente

FC Twente: Mihaylov, Rosales, Wisgerhof, Douglas, Leugers, Brama, De Jong, Janssen, Ruiz, Janko (Landzaat/75), Chadli

NAC Breda: Ten Rouwelaar, Janse (Gudelj/85), Koenders, Penders, Schilder, Luijckx, Gilissen, Gorter (Boussaboun/73), Leonardo, Amoah, Kolkka (Lurling/63)

Fotos NAC - FC Twente

[nggallery id=122]

Samenvatting NAC - FC Twente

[morfeo_video 22 /]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties