NAC-FC Twente (0-1) 2011-2012

FC Twente heeft vanmiddag de eerste drie punten van het seizoen behaald door met 0-1 te winnen bij het altijd lastige NAC uit Breda. De eerste helft was FC Twente heer en meester en had het met rust de wedstrijd al beslist moeten hebben. De ruststand van 0-1 gaf echter anders aan en de Tukkers maakten het zichzelf hierdoor onnodig lastig. De tweede helft was, op enkele kansen van FC Twente na, duidelijk voor NAC maar tot scoren kwamen ze niet. Het enige doelpunt kwam op naam van Janko die voor de derde keer dit voetbalseizoen aan mocht leggen vanaf 11 meter.

In de 27ste minuut kwam FC Twente op voorsprong. Centrale verdediger Peter Wisgerhof werd op onbezonnen wijze onderuit gelopen door Jordy Buijs en de bekerwinnaar kreeg een strafschop. Voor de derde keer alweer dit seizoen, na de Johan Cruijff Schaal en de kwalificatie Champions League, maakte Janko van 11 meter geen fout.

Foto's NAC - FC Twente

Mede mogelijk gemaakt door Paul Schabbink en onze Twittervrienden.
[nggallery id=237]

FC Twente was wat beter in de eerste fase. Aardige mogelijkheden waren er ook voor de jonge Steven Berghuis, de wat slordig spelende Luuk de Jong en, in de slotminuut van het eerste deel, voor de offensief ingestelde libero Wisgerhof. Allen misten de rust om vlak voor doelman Jelle ten Rouwelaar koelbloedig af te ronden.

Ook NAC liet zich niet geheel onbetuigd, maar was vooral gevaarlijk uit de tweede lijn. Zo waren er goede schoten van Roly Bonevacia en Matthew Amoah. Ze gingen maar net aan het Twentse doel voorbij.

Achterin was FC Twente enigszins gehandicapt. Routinier Sander Boschker stond in het doel, omdat eerste keus Nikolai Michailov weer eens geblesseerd was. Centrale verdediger Douglas zat een schorrsing uit, maar werd naar behoren vervangen door de degelijke Rasmus Bengtsson.

Penalty Janko 0-1

[youtube]EKxTwHH0tMw[/youtube]

Na de hervatting deden zich weinig opzienbarende gebeurtenissen voor de doelen voor. Lange tijd had FC Twente het meeste balbezit en was de formatie van coach Co Adriaanse ook bereid ondanks de voorsprong met offensieve intenties te spelen. Het leverde echter weinig resultaat op.

Met wat tegenstootjes was NAC soms iets dreigender. Maar ook dat bleef zonder succes, al was de jeugdige invaller Alex Schalk met een aardig schot dicht bij de gelijkmaker.

Samenvatting van de wedstrijd volgt zo snel mogelijk.

Opstellingen

FC Twente: Boschker, Cornelisse, Wisgerhof, Bengtsson, Tiendalli, Brama, De Jong, Janssen, Ruiz (Landzaat/76) Janko (Bajrami/66), Berghuis (John/84)

NAC Breda: Ten Rouwelaar, Koenders, Luijckx, Buijs (Bayram/86), Schilder, Bonevacia, Gorter, Gudelj (Kolk/68), Jozefzoon (Schalk/68), Amoah, Lurling

Janssen vooraf aan de wedstrijd. Alweer ziek?

De beelden liegen er niet om, conclusie; Janssen nog steeds/alweer ziek? Niets is minder waar. Janssen gaf na de wedstrijd aan dat hij een paar Brabantse vliegjes te gulzig naar binnen wilde werken. Ook weer opgelost.