Twente Insite

FC Twente Nieuws

“Nacho en González waren aangestoken door ‘de Hollandse ziekte'”

“Nacho en González waren aangestoken door ‘de Hollandse ziekte'”

FC Twente ging afgelopen zaterdag met 1-2 onderuit tegen TOP Oss. De ploeg van trainer Marino Pusic trad onder andere aan met het nieuwe centrale verdedigingsduo, bestaande uit Cristian González en Nacho Monsalve. Clubwatcher Leon ten Voorde ziet een aantal verbeterpunten in de organisatie van FC Twente.

“Volgens technisch directeur Ted van Leeuwen van FC Twente is het één van de moeilijkste jobs in voetballand: verdedigen in Nederland”, vertelt hij op de website van de TC Tubantia. “Omdat iedereen op het veld het liefst naar voren rent, moeten de verdedigers vaak enorme ruimtes bespelen en bewaken. Nacho en González zijn dat zichtbaar niet gewend. Vanaf de eerste dag dat trainer Marino Pusic de beschikking over hen had, gaf hij zonder enige twijfel de voorkeur aan dat tweetal boven de Nederlanders Peet Bijen en Xandro Schenk, die bij de seizoensaftrap tegen Sparta in de basis stonden.”

Ten Voorde zag geen enkel tempo in het spel van de Tukkers. “Het defensief ingestelde TOP kon daardoor zonder problemen de rijen sluiten op eigen helft”, vervolgt hij. “Nacho en González waren aangestoken door ‘de Hollandse ziekte’: eindeloos breed spelen. Nacho heeft ‘het voetbal’ wel degelijk in zich, González is de pure verdediger die niet te vaak aan de bal moet komen. FC Twente heeft twee avontuurlijk ingestelde backs aangetrokken, maar met name de onwennige rechtervleugelverdediger Ramos verliest nogal eens het overzicht en maakt veel verkeerde keuzes”, aldus Ten Voorde.

Foto: Orange Pictures

Reageer op dit artikel

avatar

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
Abonneren op