NAGENIETEN: Strijdend FC Twente trekt punt over de streep tegen PSV

De terugkeer van FC Twente in de eredivisie werd zaterdagavond gevierd met een 1-1 gelijkspel tegen PSV. De ploeg van trainer Gonzalo García begon goed aan de wedstrijd en kwam snel op een 1-0 voorsprong via Keito Nakamura. Na rust maakte PSV via Denzel Dumfries gelijk: 1-1.

FC Twente begon ten opzichte van vorig seizoen met een flink gewijzigde opstelling aan het duel met PSV. Zo stonden onder meer de nieuwelingen Paul Verhaegh, José Matos, Lindon Selahi en Keito Nakamura in de basis. Ook was er een plekje voor Godfried Roemeratoe op het middenveld.

[google][app]

De thuisploeg begon offensief en dat leverde in de achtste minuut meteen de eerste treffer op. Goed voorbereidend werk van Matos zorgde ervoor dat de bal terecht kwam bij de Japanner Nakamura, hij trok naar binnen en schoot de bal geplaatst achter PSV-doelman Jeroen Zoet.

Na een minuut of 25 kantelde het spelbeeld en nam PSV het initiatief over, voor rust leverde dat geen treffer op. Na de thee voerde PSV de druk verder op en maakte het in de 65ste minuut gelijk. Denzel Dumfries kopte de gelijkmaker achter Joël Drommel. In het restant van de wedstrijd bleef FC Twente knokken om het punt over de streep, iets wat met hangen en wurgen lukte.

Zodoende vierde FC Twente haar rentree in de eredivisie met een knap gelijkspel tegen titelkandidaat PSV. Hieronder een samenvatting van het duel tegen de Eindhovenaren, waarin ook aandacht is voor de prachtige sfeeractie van de ULTRAS Vak P.