Twente Insite

FC Twente Nieuws

Nalatige accountant FC Twente krijgt maand schorsing opgelegd

Nalatige accountant FC Twente krijgt maand schorsing opgelegd

De accountant die de jaarrekeningen van de seizoenen 2012-2013 en 2013-2014 goedkeurde, wordt voor één maand geschorst. De persoon in kwestie kreeg deze straf opgelegd van de Accountantskamer.

De accountant keurde de twee jaarrekeningen goed, maar achteraf bleek er van alles mis. Eén van de meest opzienbaren punten was dat in de jaarrekening van 2012-2013 een bedrag was verwerkt van 12 miljoen euro aan tv-gelden. Echter was dat geld er op dat moment nog helemaal niet. De Autoriteit Financiële Markten (AFM) besloot een zaak aan te spannen tegen de accountant en met succes.

De tuchtrechter was van mening dat de accountant te weinig onderzoek had gedaan naar de cijfers en zijn oren teveel liet hangen naar informatie die hij kreeg vanuit het management van de club. “Hij had zelf daarnaast geen verdere controle uitgevoerd of controle-informatie verzameld, waar dat wel had gemoeten”, aldus de tuchtrechter tegenover de TC Tubantia.

De accountant die niet bij naam wordt genoemd, mag een maand zijn vak niet uitvoeren en kan zodoende vervroegd op vakantie.

Reageer op dit artikel

avatar

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
Abonneren op