NEC en Telstar uitgeschakeld in de play-offs en komend seizoen tegenstander van FC Twente

NEC is er niet in geslaagd om de finale te bereiken van de promotie/degradatie play-offs. De ploeg verloor eerder deze week met 4-0 op bezoek bij FC Emmen en kreeg zondag de kans deze achterstand weg te werken. Even leek het erop dat het de Nijmegenaren ging lukken want bij rust stond het al 4-1 in het voordeel van NEC. Toch was het niet genoeg want in de tweede helft kwamen beide ploegen niet meer tot scoren.

Hierdoor is FC Emmen door naar de finale van de Play-offs en is NEC komend seizoen één van de directe concurrenten van FC Twente. FC Emmen neemt het in de finale op tegen Sparta Rotterdam dat vandaag FC Dordrecht uitschakelde. De club uit Dordrecht is komend seizoen dus één van de tegenstanders van FC Twente.

Een andere ploeg die FC Twente volgens seizoen tegen gaat komen is Telstar. De ploeg uit Velsen verloor na een eerdere 3-2 overwinning, vandaag met 4-2 op bezoek bij De Graafschap. Hierdoor nemen de Superboeren het in de finale op tegen de winnaar van de confrontatie tussen Roda JC en Almere City. Deze wedstrijd begint om 20:00 uur.

Update: Roda JC is na FC Twente de tweede degradant uit de eredivisie. KLIK HIER voor meer.