Nederlander redt vooralsnog hachje McClaren

Voormalig FC Twente-trainer Steve McClaren staat onder grote druk bij Newcastle United. Voorlopig lijkt de Engelsman echter aan te mogen blijven bij The Magpies. In de negende speelronde boekte Newcastle eindelijk haar eerste overwinning van het seizoen. In eigen huis werd promovendus Norwich City met maar liefst 6-2 verslagen.

De geplaagde trainer wordt overspoeld met pech. Vorige week zaterdag raakte eerste doelman Tim Krul ernstig geblesseerd in de interland met Kazachstan, waardoor zijn seizoen er op zit. Wel verschenen er met Daryl Janmaat en Georginio Wijnaldum twee Nederlanders aan de aftrap. Vooral laatstgenoemde blonk uit in de wedstrijd.

De eerste helft was zeer enerverend en stond bol met spektakel. Na 14 minuten opende Wijnaldum de score voor de Engelsen, maar lang kon de ploeg van McClaren hier niet van genieten. In de 20ste minuut was het Mbokani die de gelijkmaker maakte voor The Canaries.

Lang hoefde Newcastle overigens niet te treuren. Na 33 minuten was het namelijk al 3-1 voor The Magpies. Wijnaldum, met zijn tweede van de middag, en Ayoze bouwden de voorsprong uit. Vlak na de 3-1 maakte Redmond de aansluitingstreffer voor Norwich City. Waardoor de spanning weer terugkeerde in de wedstrijd.

[google]Voormalig FC Twente-middenvelder Cheick Tioté mocht na de thee in de kleedkamer achterblijven. De Ivoriaan pakte al in de zesde minuut een gele kaart voor een zware overtreding. Zo goed als de eerste helft was, zo matig begon de tweede helft in het St. James' Park.

Topaankoop Mitrovic bouwde de voorsprong in de 64ste minuut weer uit naar twee door de 4-2 te maken. Dit betekende de definitieve nekslag voor promovendus Norwich City. Opnieuw twee treffers van Wijnaldum zorgden voor de eindstand van 6-2. Hierdoor mag de voormalig Eredivisiespeler de wedstrijdbal mee naar huis nemen.

Door deze overwinning verlaat Newcastle United de laatste plaats. Bovendien krijgt Steve McClaren zo een beetje lucht aangezien de druk op McClaren toenam na de smadelijke 6-1 nederlaag bij Manchester City.