Niet ingrijpen VAR nekt FC Twente dat te weinig krijgt tegen Vitesse

FC Twente ging zaterdagavond als de nummer veertien op bezoek bij de nummer zeven Vitesse. De ploeg werd gesteund door een vol uitvak waarin 1000 Tukkers plaatsnamen om de ploeg te steunen. De meegereisde supporters werden niet beloond want de ploeg verloor met 1-0.

Het was een armoedige eerste helft waarin beide ploegen weinig kansen kregen. Vitesse raakte in de 10e minuut de paal via Dickov en drie minuten later deed Lang hetzelfde namens FC Twente. Diep in blessuretijd kreeg Vuckic een levensgrote kans om alsnog de score te openen, maar hij zag Pasveer knap redden.

Vitesse moest al in de eerste helft twee keer noodgedwongen wisselen. Eerst was het Bazoer die naar de kant moest met een enkelblessure en even later moest Vroeg worden gewisseld nadat zijn hoofd in botsing kwam met het hoofd van Troupée. De rechtsback van FC Twente kon wel blijven staan.

Beide ploegen keerden zonder wissels terug op het veld voor de tweede helft. Het eerste opvallende moment kwam op naam van Selahi die een totaal onnodige gele kaart pakte. Alweer zijn achtste van het seizoen. FC Twente nam het initiatief, maar deed dit zonder zichzelf voorbij te lopen. Het leverde in de 56e minuut de eerste grote kans op. Het was Lang die de bal in de drukte op het doel wist te werken, maar het was wederom Pasveer die op de goede plek stond. Tijdens de wedstrijd in de Grolsch Veste was hij ook al de uitblinker aan de kant van de Arnhemmers.

FC Twente ging door, maar het was toch Vitesse dat de score opende. Na een aanval werd Bijen op de helft van Vitesse in de rug gelopen door Matavz waarna Grot vanaf de middellijn doorliep en de 1-0 scoorde. De VAR weigerde in te grijpen waarna Bijen tot overmaat van ramp ook nog eens geel kreeg wegens protesteren. Doelpuntenmaker Grot moest direct na zijn doelpunt worden gewisseld nadat het hem in de hamstring schoot.

In de 78e de eerste wissel bij FC Twente. Het was aanvaller Zekhnini die in het veld kam voor verdedigende middenvelder Busquets. Een minuut later de derde kaart voor FC Twente die op naam kwam van Menig. In de 83e minuut een dubbele wissel bij FC Twente. Oud-Vitesse speler Verhaegh verving Troupée en Nakamura werd ingebracht voor Lang. Laatstgenoemde was het niet eens met de wissel en liet dat duidelijk merken.

De dubbele wissel werd bijna beloond want op aangeven van Verhaegh leek Nakamura de 1-1 binnen te tikken. Hij werd echter net afgetroefd door de inkomende verdediger van FC Twente. Het was het laatste wapenfeit van FC Twente. Volgende week wacht Ajax uit.

Drommel, Troupée (86. Verhaegh), Bijen, Pleguezuelo, Verdonk, Busquets (78. Zekhnini), Aburjania, Selahi, Menig, Lang (86. Nakamura) en Vuckic