'Nieuw' FC Twente krijgt te weinig in thuiswedstrijd tegen FC Groningen

FC Twente heeft zaterdagavond de competitie hervat met de thuiswedstrijd tegen FC Groningen. In de eigen Grolsch Veste maakte de ploeg van Gonzalo Garcia een betere indruk dan voor de winterstop, maar moest het uiteindelijk genoegen nemen met een punt. De wedstrijd eindigde in een 0-0 gelijkspel.

Gonzalo Garcia besloot het elftal op flink wat plekken te wijzigen in vergelijking met de laatste competitiewedstrijd. Troupée en Bosch maakten hun basisdebuut en Espinosa nam de plek in van Haris Vuckic. Schenk nam op zijn beurt de plek in van de geschorste Verdonk waardoor Bijen-Pleguezuelo het verdedigende hart vormden.

Het eerste wapenfeit in de wedstrijd kwam op naam van FC Groningen. Hrustic schoot op doel maar zijn schot kwam recht in de armen van Drommel. In de 15e minuut was er de eerste goede uitgespeelde kans van FC Twente. Debutant Troupée gaf de bal aan Aitor die op zijn beurt Zekhnini bediende in de 16. Helaas raakte de Noor de bal niet goed en verdween deze voorlangs.

Het was geen hoogstaande eerste helft waarin FC Groningen uiteindelijk de iets betere partij was. Beide ploegen kregen ook nog één keer geel. Zeefuik in de 37e minuut vanwege het neerhalen van de sterk spelende Pleguezuelo en een minuut later Aitor vanwege te laat inkomen.

Beide ploegen keerden met dezelfde elf spelers terug op het veld voor de tweede helft. Het eerste wapenfeit was voor FC Twente. Aitor kreeg de bal in de 16 aangespeeld van Espinosa, maar kon zijn schot geen kracht meegeven. Zijn inzet was dan ook een makkelijke prooi voor Sergio Padt. In de 53e minuut een soortgelijke situatie alleen nu was Aitor de aangever op Espinosa. Ook zijn inzet was te slap om het Padt lastig te maken.

In de 58e minuut een hectisch moment waarbij FC Groningen een strafschop kreeg vanwege een vermeende overtreding van Troupée. De VAR weigerde in te grijpen en de debutant kreeg geel van Higler. Hrustic besloot de strafschop te nemen, maar faalde. Hij schoot de bal op de paal.

Aan inzet geen gebrek bij FC Twente, maar na 70 minuten spelen stond er nog altijd de beginstand op het scorebord. In de 74e minuut besloot Garcia de eerste wissel door te voeren. Vuckic kwam in de ploeg voor Zekhnini. In de 78e minuut werd het spel even stilgelegd nadat de elleboog van Jesse Bosch op het gezicht van Matusiwa terecht kwam. Hierbij was een opzet in het spel en de VAR greep dan ook terecht niet in.

Het bracht weer wat extra leven in de brouwerij. FC Twente ging zeer nadrukkelijk op zoek naar de overwinning terwijl FC Groningen al genoegen leek te nemen met een puntje. In de 88e minuut een tweede wissel bij FC Twente. Espinosa werd naar de kant gehaald voor Nakamura. Helaas mocht het niet meer baten en bleef het bij 0-0. Op basis van met name de tweede helft kreeg het strijdend FC Twente hiermee te weinig.

Drommel, Troupée, Bijen, Pleguezuelo, Schenk, Bosch, Busquets, Selahi, Aitor, Zekhnini (74. Vuckic) en Espinosa (88. Nakamura).