Connect with us

FC Twente Nieuws

Nieuwe Grolsch Veste en Boschker tekent bij

Gepubliceerd

op

Na de winst op VVV kan FC Twente zich opmaken voor de uitwedstrijd in de Europa League tegen FK Zenit (Donderdag 17 Maart 2011) FC Twente en Sander Boschker hebben zich nog voor 1 jaar aan elkaar verbonden, en de bouw aan de Grolsch Veste 2.0 is begonnen. In de Competitie blijft het spannend, PSV verliest punten en FC Twente en Ajax zijn dichterbij gekomen. We beleven weer een prachtig jaar bij onze FC en roepen een bezoekje aan een uitwedstrijd nog even in herinnering. FC Twente heeft haar supporters in uitwedstrijden nodig, dus ga weer of een keer mee.

Belangrijke winst op VVV

Na afloop van de competitiewedstrijd FC Twente-VVV-Venlo gaf Trainer/Coach Michel Preud’homme tijdens de persconferentie zijn analyse op het duel.

Michel Preud’homme: “In het begin van de wedstrijd brachten we onszelf in moeilijkheden. De Regt is een goede kopper, maar dit mag ons niet gebeuren kijkend naar de koppers die wij hebben in onze ploeg. Het is erg vervelend om na een Europese wedstrijd vanaf het begin achter de feiten aan te moeten lopen. In de loop van de eerste helft hebben we een oplossing gevonden op de strategie van de tegenstander. Dat werd beloond met de 1-1. Aan het eind van de wedstrijd brachten we de frisse Ola John binnen de lijnen, die met zijn snelheid gevaar kan stichten. Uiteindelijk was hij het die met een ingestudeerde corner deze belangrijke wedstrijd besliste.”

Sander Boschker nog een jaar bij FC Twente

Sander Boschker knoopt nog een jaar aan zijn voetbalcarrière vast. De 40-jarige doelman is met FC Twente een éénjarige contractverlenging overeen gekomen.

“Ik zit bij de top van Nederland en ga graag nog een jaar door. Het trainen gaat me nog gemakkelijk af en ik heb nog altijd plezier in het voetbal”, Nikolai Michailov is Boschker inmiddels gepasseerd in de rangorde bij Twente en is dit seizoen eerste doelman bij de Tukkers.

Grolsch Veste 2.0

FC Twente is begonnen aan de uitbouw van De Grolsch Veste tot vierde voetbalstadion van Nederland.Vanaf 1 augustus kunnen er ruim 30.000 supporters in, 6.000 meer dan nu. Supporters van de tegenpartij verhuizen naar de tweede ring zodat het hekwerk buiten het stadion overbodig wordt.

Door de bouw van de tweede ring krijgen de eigen supporters meer ruimte rond het stadion. De fans van de bezoekende club worden straks rechtstreeks van hun parkeervakken naar de tribune gedirigeerd. Het hekwerk buiten het stadion wordt zo overbodig. De voorbereidende grondwerkzaamheden begonnen enkele weken terug. Over anderhalve maand worden de betonnen contouren zichtbaar en in augustus, bij de start van de nieuwe competitie, wordt in het vernieuwde stadion gevoetbald.

De Grolsch Veste wordt het vierde voetbalstadion van Nederland, na de Arena (51.628 plaatsen) in Amsterdam, de Kuip (51.137) in Rotterdam en het Philips Stadion (35.000) in Eindhoven. De landskampioen kan straks meer dan 30.000 bezoekers ontvangen.

„Wanneer de KNVB dan een keer interlands organiseert waarmee ze de Kuip of de Arena niet vol krijgt, zijn ze van harte welkom in Enschede’’, aldus manager algemene zaken Jan van Halst zondagmiddag bij de presentatie. In de tweede ring komen tweehonderd ‘maatschappelijke plaatsen’ bedoeld voor mensen met een smalle beurs. De ‘maatschappelijke tribune’ biedt plaats aan deelnemers aan de Scoren in de Wijk-activiteiten. Deelnemers aan dat sociaal maatschappelijk programma van FC Twente worden op die manier voor hun inzet met een wedstrijdbezoek beloond.

Alles is nog mogelijk

De ontknoping in de eredivisie is weer spannend. Koploper PSV heeft met nog zeven speelrondes te gaan één punt voorsprong op titelverdediger FC Twente, terwijl ook Ajax – drie punten achterstand – in de nek van de Eindhovenaren hijgt. In de strijd om Europees voetbal is eveneens nog níets zeker.

Op papier bewandelt Ajax het eenvoudigste pad naar een eventueel landskampioenschap. Voor de ploeg van Frank de Boer is de wedstrijd volgende week in Den Haag in die strijd misschien wel cruciaal. Ook de uitduels bij NEC en SC Heerenveen zijn geen gesneden koek.

FC Twente gaat ook nog op bezoek bij ADO, de verrassende nummer vijf van dit seizoen, en speelt bovendien nog tegen de naaste concurrenten PSV en Ajax. De ploeg van de Belgische trainer Michel Preud’homme ontvangt nog Roda JC en moet naar Excelsior en De Graafschap.

De Eindhovenaren hebben het lastigste programma. De Brabanders spelen nog uitwedstrijden in Enschede, Almelo, Rotterdam en Groningen en ontvangen in het eigen Philips Stadion, volgende week, nog FC Utrecht – de koning van de gelijke spelen – Vitesse en SC Heerenveen.

Bronnen: Sportdome, FCTwente.nl, TCTubantia, AD,

Reageer op dit artikel

Plaats een reactie

Laatste Nieuws

sam-larsson-feyenoord sam-larsson-feyenoord
Eerste elftal1 uur ago

Gerucht: ‘Samba Sam’ in beeld als eventuele opvolger Limnios

Jan Streuer probeert met man en macht de huidige selectie intact te houden. Acht spelers die tegen Feyenoord aan de...

bon-boys-haaksbergen bon-boys-haaksbergen
Eerste elftal4 uur ago

Voor in de agenda: 25 juni eerste oefenwedstrijd FC Twente

Het seizoen is nog maar net afgelopen, maar voor de supporters kan het nieuwe seizoen niet snel genoeg beginnen. FC...

vlap-uitzinnig-twente-groningen-2022-europees-voetbal vlap-uitzinnig-twente-groningen-2022-europees-voetbal
Eerste elftal4 uur ago

Weerstand tegen Europese play-offs neemt toe: Afschaffen of behouden?

Al vrij snel werd bij FC Twente de doelstelling bijgesteld. In plaats van het beter te doen dan het afgelopen...

danilo-doelpunt-grolsch-veste-2020-pierie danilo-doelpunt-grolsch-veste-2020-pierie
Eerste elftal5 uur ago

“Hoop dat Danilo er meer gaat maken dan bij FC Twente”

De transfer van Danilo Pereira da Silva is officieel afgerond. De Braziliaanse spits heeft gekozen voor de gevoelige overstap van...

fenna-kalma-fc-twente-seizoen2021-2022 fenna-kalma-fc-twente-seizoen2021-2022
FC Twente Nieuws5 uur ago

Kalma draagt ieder doelpunt op aan haar overleden vader: “Voor mij iets heel krachtigs”

Vanavond om 19:30 uur wordt in Amsterdam afgetrapt voor de laatste wedstrijd van het seizoen. FC Twente is al officieus...

Eerste elftal18 uur ago

Goede hoop op behoud Vlap, Limnios, Brenet én Ugalde bij FC Twente

Jan Streuer is druk bezig met het samenstellen van een nieuwe selectie voor het komende seizoen. Op 15 juni staat...

degradatiespook-heracles-twente-2018-almelo degradatiespook-heracles-twente-2018-almelo
Columns19 uur ago

Column: Schadenfreude & Karma

Heracles Almelo staat op het randje van degraderen. Die pijn gun ik normaliter geen enkele supporter. Echter, het leedvermaak was...

Casparij-fc-twente-vrouwen Casparij-fc-twente-vrouwen
FC Twente Nieuws20 uur ago

“Zolang de schaal niet binnen is, rekenen we ons niet rijk”

Afgelopen zaterdag was FC Twente Vrouwen in de Grolsch Veste met 3-0 te sterk voor PSV. Door de overwinning kan...

feyenoord-fc-twente-supporters-corona-de-kuip-2020 feyenoord-fc-twente-supporters-corona-de-kuip-2020
FC Twente Nieuws21 uur ago

Keiharde kritiek op niveauloze Feyenoord-fans: “90 minuten vuurwerkgeluiden”

FC Twente kende afgelopen zondag een prima afsluiting van het seizoen. De ploeg had plek vier al veiliggesteld, maar verzaakte...

jan-streuer-technisch-directeur-fc-twente-2021 jan-streuer-technisch-directeur-fc-twente-2021
Eerste elftal22 uur ago

Streuer hoeft geen gesprek met Ulderink: “Vinden wel een nieuwe trainer”

Jan Streuer heeft een hele wrange nasmaak overgehouden aan de abrupt beëindigde samenwerking met Andries Ulderink. De assistent-trainer vroeg afgelopen...