Twente Insite

FC Twente Nieuws

Nieuwe linksback: “Meer dan voor het EK hebben we een voorbeeldfunctie”

Nieuwe linksback: “Meer dan voor het EK hebben we een voorbeeldfunctie”

Kika van Es kende een bijzondere zomer. Met het Nederlands vrouwenelftal werd ze Europees kampioen en maakte ze een transfer van Achilles ’29 naar FC Twente.

Het Europees kampioenschap maakte een hoop los in de omgeving van Van Es. In het Brabantse dorp Groeningen, waar haar ouders wonen, is de linksback een bezienswaardigheid geworden. Zelfs toen Van Es vijf dagen naar Ibiza was, stonden de fans bij haar ouders op de stoep. “Mijn ouders hadden foto’s afgedrukt waarop ik voor de vakantie een handtekening had gezet”, zegt Van Es tegen verslaggever Daniël Dwarswaard in het AD. “Mijn moeder vond het wel zo netjes om iedereen die aan de deur stond iets te geven. Als een soort presentje. Die mensen nemen toch de moeite om even te komen kijken.”

Voor het toernooi begon hadden de Oranje Leeuwinnen een doel. “Het vrouwenvoetbal en onszelf op de kaart zetten. Dat is met de winst gelukt en niemand kan ontkennen dat we echt iets losgemaakt hebben. Maar nu komt de volgende stap. We zijn min of meer bekend, de één wat meer dan de ander, en moeten daarmee omgaan. Meer dan voor het EK hebben we een voorbeeldfunctie. En mensen hebben nu hogere verwachtingen van ons. Logisch, hoort allemaal bij de nieuwe status.”

Foto: Orange Pictures

Reageer op dit artikel

avatar

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
Abonneren op