Nieuws

-14 prima te doen voor publiek

-14 prima te doen voor publiek

Terwijl het schaatsvirus Nederland verovert, vraagt de voetballiefhebber zich af of de bal dit weekeinde in de eredivisie en Jupiler League wel zal gaan rollen. De extreme koude die ons land aandoet, zou zomaar roet in het eten kunnen gooien. Als de voorspellingen van weerdeskundigen mogen worden geloofd, kunnen er dit weekeinde temperaturen van -14 graden worden gemeten.

Tegenwoordig beschikken alle eredivisieclubs over veldverwarming en dan kan er in principe altijd gespeeld worden. In de Jupiler League is dit niet het geval en dus is de kans op een keiharde ondergrond daar veel groter. De scheidsrechter zal op de wedstrijddag besluiten of er gespeeld kan worden.

Naast de bespeelbaarheid van de velden vormt ook de veiligheid van de toeschouwers een belangrijk meetpunt. Maar de KNVB maakt zich vooralsnog geen zorgen. „De KNVB hanteert in uitzonderlijke gevallen de mogelijkheid om bij het KNMI de lokale gevoelstemperatuur voor toeschouwers op te vragen. Bij een zogenaamde ’windchill’ – een extreem koude wind, waarbij de gevoelstemperatuur op -15 graden of lager ligt – is het onverantwoord voor het stilzittende publiek om op de tribunes plaats te nemen. Daarover beslist niet de scheidsrechter, maar de afdeling competitiezaken”, laat een woordvoerder van de voetbalbond weten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties