Nieuws

1e training 2011-2012

1e training 2011-2012

Op 20-06-2011 was de 1e training van FC Twente van het seizoen 2011-2012 op het trainingscomplex in Hengelo. Dit gebeurde onder het toeziend oog van enkele honderden supporters en de massaal opgekomen pers. De massaal uitgerukte pers was met name aanwezig voor het nieuws inzake de nieuwe trainer van FC Twente. Deze training stond onder leiding van Alfred Schreuder. Co Adriaanse, de nieuwe trainer van FC Twente, heeft nog vakantie en zal vanaf maandag 27 juli voor de groep staan.

Afwezigen

De selectie was nog verre van compleet. Alle internationals genieten nog van een vakantie, waardoor de selectie was aangevuld met het beloftenelftal. Van de overige spelers ontbrak Bart Buysse, Bernard Parker (die later vandaag aan zou komen) en Douglas (privé-redenen). Dario Vujicevic (was verhuurd aan VVV), heeft langer vakantie omdat hij met VVV nog in de nacompetitie speelde. Het Braziliaanse talent Gladstony zal pas in juli aansluiten. Hij is de eerste speler van de samenwerking tussen FC Twente en Manchester United.

De grootste afwezige was wel John Guidetti. Voorzitter Joop Munsterman laat aan TC/Tubantia weten dat de spits zich maandag had moeten melden in Enschede.
"Hij had hier moeten zijn want wij hebben een voorcontract met hem. En daar staat zijn handtekening onder", aldus Munsterman op de dag van de eerste training van FC Twente. Rond de aanvaller, die overkomt van Manchester City, is veel onduidelijkheid ontstaan.
De Tukkers houden zich vast aan de vierjarige verbintenis die de Zweed eerder ondertekende. De zaakwaarnemer van de aanvaller houdt al weken vol dat er geen sprake is van een officiële overeenkomst

Nieuwelingen

Tim Cornelisse (overgekomen van FC Utrecht) en Willem Janssen (gekomen van Roda JC) droegen voor het eerst het rood van FC Twente. Janssen keek al uit naar zijn eerste training met Twente. "De eerste training is altijd even wennen en dan ook nog bij een nieuwe club. Ik ben heel positief, nadat ik dat ook al was toen ik hier tekende. De club geeft mij een erg goed gevoel."

In Kerkrade behoorde Janssen wekelijks tot de vaste basisspelers. In Enschede zal dat anders zijn, beseft de middenvelder. "De concurrentie is groot. Dat helpt je om beter te worden. Bij Roda was ik inmiddels een vaste waarde. Dan weet je dat je speelt. Dat is hier niet. Ik zal hier moeten knokken voor mijn plek. De uitdaging is groot. Ik moet me nu bewijzen."

Met Twente zegt de geboren Nijmegenaar een doordachte keuze te hebben gemaakt. "De club is gemoedelijk. Ik denk dat ik daar bij pas. Over een paar weken speel je al om de prijzen en Champions League. Dat zijn dingen die ik nog niet heb meegemaakt. Ik kijk er erg naar uit."

Een ander talent mocht wel zijn opwachting maken op de training in Hengelo: Mustapha Yahaya, een zeventienjarige rechtermiddenvelder uit Ghana. Yahaya mag gezien zijn leeftijd dit jaar maar drie maanden bij Twente blijven. In januari wordt hij achttien jaar en kan hij definitief de overstap naar Nederland maken.

Ook in de technische staf waren nieuwe gezichten te zien. Youri Mulder, assistent-trainer, en Patrick Kluivert, coach van de beloften, hadden hun eerste werkdag op het veld. Het belangrijkste is om nu fit te worden aldus Youri Mulder

Foto’s eerste training FC Twente seizoen 2011-2012

[nggallery id=209]

[youtube]8gDAJUWw5X0[/youtube]

delen van bovenstaande tekst zijn ontleend aan http://voetbal.tctubantia.nl/

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties