Nieuws

In 2015 spelen voor 44.000 toeschouwers

In 2015 spelen voor 44.000 toeschouwers

FC Twente voorzitter Joop Munsterman zit ook na de tweede uitbreiding van de Grolsch Veste nog vol ambities. Een stadion met dertigduizend mensen is voor hem niet genoeg, een plaats in de top 4 van Nederland evenmin. Ook in Europa wil hij met FC Twente een meer prominente rol gaan vervullen.

Europa

Europees gezien staat FC Twente momenteel op de 39e plaats op de ranglijst. Het doel van Munsterman en de zijnen is om een plek te bemachtigen in de top 30. Een top 25 notering zou volgens de voorzitter prachtig zijn.

Volgens Munsterman een realistisch doel. Over twee jaar voert de UEFA de Financial Fair Play in wat inhoud dat clubs die hun begroting fors overschrijden uit de competitie worden gehaald of worden geweerd. Munsterman “Als je als club wat wilt, moet je er nú bij zijn”.

Grolsch Veste

Om alle ambities waar te maken verwijst Munsterman direct weer naar zijn baby, de Grolsch veste. Om structureel toppers binnen te halen en mee te blijven doen om het kampioenschap zal ook de derde uitbreiding uitgevoerd moeten worden. Een uiteindelijke capaciteit van 44.000 toeschouwers zou de club jaarlijks 5 miljoen meer inkomsten verschaffen.

In 2015 bestaat FC Twente 50 jaar. “Dan in dat grote stadion te spelen, daar droom ik van en daar gaan we voor, aldus de nog altijd ambitieuze Joop Munsterman.

Foto: Snijders Fotografen

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties