Nieuws

2e elftal mogelijk naar Jupiler League

2e elftal mogelijk naar Jupiler League

De CBV (Coaches Betaald Voetbal) wil dat de huidige competitieopzet op de schop gaat, zo schrijft De Telegraaf vrijdag. De belangenvereniging van trainers dient bij de KNVB een plan in om het tweede elftallen van betaaldvoetbalorganisaties mogelijk te maken door te stoten naar de Jupiler League.

Volgens het dagblad moet er onder de Jupiler League een soort van 'tweede divisie' komen, die kan worden bereikt via de Topklasse. Pieter Huistra, Erik ten Hag en Rini de Groot, respectievelijk trainer van FC Groningen, assistent en het hoofd jeugdscouting van PSV, zijn de grondleggers van dit plan.

Het drietal denkt respectievelijk dat het voor talenten van bijvoorbeeld Ajax, PSV, Feyenoord, Twente en AZ beter is om tegen een Jupiler League-club uit te komen dat tegen alleen leeftijdsgenoten. In Spanje kunnen tweede elftallen tot maximaal in de Segunda División spelen, het op één na hoogste niveau. De afgelopen jaren waren voor Barcelona B en Villarreal B succesvol.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties