Nieuws

50 keer FC Twente - Ajax: 5-1 overwinning in '68

50 keer FC Twente - Ajax: 5-1 overwinning in '68

Volgende week zaterdag staat de wedstrijd tussen FC Twente en Ajax op het programma. Op papier is het nog een topper, maar in de praktijk weet men wel beter. Dit jaar bestaat FC Twente 50 jaar en staat het affiche FC Twente - Ajax voor de 50e keer op het programma. Reden voor FCTwente.nl om eens terug te blikken.

[google]De afgelopen twee seizoenen eindigde het duel tussen Enschede en Amsterdam in een remise (twee maal 1-1, red.). Wie in de geschiedenisboeken duikt, komt erachter dat FC Twente Ajax in 1968 alle hoeken van het veld liet zien in een wedstrijd die met 5-1 gewonnen werd. Uiteindelijk eindigden de Tukkers op een 3e plaats in de Eredivisie.

"Mijn schoonvader had een nieuwe regenjas. Het regende zo verschrikkelijk hard die dag, hij was tot zijn lijf klets- en kletsnat", vertelt oud-speler Eddy Achterberg op de officiële website van FC Twente. "Maar dit allemaal maakt vrij weinig uit, omdat we uiteindelijk 5-1 wonnen van Ajax. Iedereen was laaiend enthousiast."

Dick van Dijk

In de wedstrijd tegen Ajax scoorde Dick van Dijk drie keer. Met dertig doelpunten aan het eind van de rit was hij clubtopscorer van FC Twente en gedeeld topscorer van de Eredivisie. Die plek moest hij delen met Ove Kindvall van Feyenoord.

banner-tukker-life-floor
[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties