Nieuws

"Aan gelijkspel hebben we niets, alleen een overwinning telt."

"Aan gelijkspel hebben we niets, alleen een overwinning telt."

Voor de FC Twente Vrouwen is nu een cruciale fase in de competitie bereikt. Het landskampioenschap is nog steeds haalbaar voor de Tukkers. En willen de vrouwen van FC Twente echt alvast een vinger kunnen leggen op de kampioensschaal, dan moet vanavond gewonnen worden van koploper Standard De Liège. Reden genoeg om alles op alles te zetten in misschien wel de belangrijkste stap naar het landskampioenschap.

Vorige week won FC Twente nog met de hakken over de sloot van KAA Gent. En in deze fase van de competitie mogen de Tukkers echt geen enkel steekje laten vallen. "Het was een lastig duel. We waren gewoon niet scherp en fel genoeg. We begonnen erg slap en we waren niet bij machte om daar verandering in te brengen. Eigenlijk mogen we blij zij dat we een slechte wedstrijd in winst hebben weten om te zetten. Het moet dus wel beter. Dat hebben we deze week ook besproken en het strijdplan is duidelijk. We hebben nu een week weer met de hele groep getraind en dat is alleen maar goed." aldus aanvoerster Anouk Dekker op de officiële website van FC Twente.

Vanavond wacht het duel tegen de koploper van de Bene League. Het is aan alles gelegen voor de Tukkers om deze wedstrijd met winst af te sluiten, en daarmee alvast één vinger te kunnen leggen op de kampioensschaal. Koploper zijn de vrouwen van FC Twente echter nog niet na winst op Standard De Liège, maar het verschil is dan nog slechts twee punten. "We zijn elke dag met elkaar bezig geweest om er vanavond te staan. We moeten het nu echt gaan doen, maar het zal lastig genoeg worden." vervolgt ze.

[google] Afgelopen jaren waren het vaak de Tukkers die de Belgen te slim af waren als het er uiteindelijk om ging spannen. Maar uiterste concentratie is nu van levensbelang. "Standard heeft de afgelopen twee seizoen steeds naast de titel gegrepen en zal dat nu wel eens recht willen zetten. Ze zijn er nu dicht bij en gaan er alles aan doen om het niet meer weg te geven. Het is een ploeg die veelal afwacht, maar ontzettend gevaarlijk is in de omschakeling met een aantal snelle spelers. We willen het spel maken, maar we moeten dus uit kijken dat we niet in de val lopen. Daarnaast moeten we de kansen die we krijgen af maken. We krijgen in een wedstrijd als deze minder mogelijkheden om een doelpunt te maken, dus iedereen moet scherp zijn. Ik denk dat de hele selectie dat ook is. Aan een gelijkspel hebben we niets, alleen een overwinning telt."

[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties