Nieuws

Aanklager KNVB bekijkt 'hasj, coke & pillen'-spandoek

Aanklager KNVB bekijkt 'hasj, coke & pillen'-spandoek

De wedstrijd tegen FC Utrecht (6-0) krijgt voor FC Twente mogelijk een vervelend staartje. De KNVB heeft besloten het veelbesproken 'hasj, coke & pillen'-spandoek voor te leggen aan de aanklager betaald voetbal. Die beslist vandaag of er een vooronderzoek wordt gestart.

Het doek leidde tot de nodige commotie. In de tv-programma's Studio Voetbal en Voetbal International werd er met afschuw gesproken over de sfeeractie. FC Twente heeft een voorbeeldfunctie, luidt de teneur. Ook KNVB-voorzitter Michael van Praag reageerde verbolgen. "En dan gek opkijken als de combiregeling weer wordt ingevoerd", twitterde hij zondagavond al.


Persvoorlichter Richard Peters reageerde gisteren al op de kwestie. "In Vak Q in het oude Diekmanstadion, waar vroeger de fanatieke supporters huisden, werd altijd 'das, sjaals en toeters' gezongen. Daar heeft Vak P in de jaren negentig de parodie 'hasj, coke en pillen' op gemaakt, met een knipoog. Ik kan me nog herinneren dat burgemeester Jan Mans van Enschede de tekst in 1997 meezong, na de Europese zege op Lilleström SK, in Noorwegen. Een ludiek gebaar, meer niet."

Peters kan zich wel indenken bij de verontwaardiging, die is ontstaan. "Als je die drie woorden los ziet, kan dat gefronste wenkbrauwen opleveren. Maar wie de achtergronden kent, weet wel beter: zoals hasj, coke en pillen een verslavende werking kunnen hebben, zo is de liefde voor FC Twente ook verslavend."

Twente Insite TopCoach Competitie 2013-2014

Doe jij al mee met onze TopCoach competitie 2013-2014? Doe mee en maakt kans op mooie prijzen waaronder 2 wedstrijdkaartjes, een FC Twente shirt, een FC Twente Cap en meer! Klik hier om naar de TopCoach competitie te gaan.

Nederbet

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties