Nieuws

Aanslagen Parijs aanleiding voor aangescherpt toezicht

Aanslagen Parijs aanleiding voor aangescherpt toezicht

Ajax en Feyenoord zullen komend weekend het toezicht bij hun thuiswedstrijden tegen respectievelijk Cambuur Leeuwarden en FC Twente aanscherpen, zo schrijft het Algemeen Dagblad. Reden hiervoor zijn de verschrikkelijke aanslagen van afgelopen vrijdag in Parijs.

"Naar aanleiding van de gebeurtenissen in Parijs hebben we dit besloten na overleg met mensen van politie, gemeente, Arena en Openbaar Ministerie", aldus een woordvoerder van Ajax tegenover de krant.

[google]Bezoekers moeten zich kunnen legitimeren, maar kunnen ook gefouilleerd worden. Tevens zal er extra controle op voertuigen en tassen plaatsvinden. "We vragen onze fans eerder naar het stadion te komen", verklaart de woordvoerder. "Het zal langer duren voordat iedereen op zijn of haar plaats zit. Het is voor ons allemaal van belang dat iedereen voor de aftrap in het stadion is."

Ook Feyenoord, dat aankomend weekend tegen FC Twente speelt, zal het toezicht aanscherpen. De club doet geen mededelingen over het hoe en wat. "We wijden nooit uit over veiligheidsmaatregelen. Ze zullen ook niet zodanig van aard zijn dat de supporters daar echt iets van merken. Dit lijkt vooralsnog niet nodig", laat de Rotterdamse club weten.

[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties