ADO Den Haag - FC Twente 1-3 2012-2013

FC Twente heeft vanavond de stijgende lijn, die onder trainer Alfred Schreuder is ingezet, voortgezet. In het Kyocera stadion in Den Haag wisten de Tukkers met 1-3 van ADO Den Haag te winnen. Dmitri Bulykin was met twee doelpunten de matchwinner voor zijn ploeg.

In de eerste helft was FC Twente heer en meester. Het positiespel van het team van Alfred Schreuder zag er erg goed uit. Toch was het ADO Den Haag dat de eerste grote kans kreeg. Door slecht uitverdedigen van FC Twente kon Holla aan de bal komen. Zijn stiftje belandde op de bovenkant van de lat.

Niet lang daarna komt FC Twente op voorsprong. De bal uit een vrije trap van Wout Brama belandde in het strafschopgebied van ADO, waardoor Douglas de bal uit de kluts raak kon schieten. Het lijkt erop dat Douglas op het moment van spelen buitenspel stond, maar arbiter van Boekel besloot deze treffer gewoon toe te kennen.

Vlak voor rust schiet Van Duinen Ado Den Haag geheel tegen de verhouding in op gelijke hoogte. Ook deze goal is dubieus, want het lijkt erop dat er aan dit doelpunt een overtreding van Meijers op Gutierrez vooraf ging.

In het begin van de tweede helft had FC Twente wel het meeste balbezit, maar dit resulteerde nauwelijks in kansen voor de Tukkers. Na ruim een uur ontving Danny Holla zijn tweede gele kaart voor een overtreding op Brama. Eerder ontving hij geel omdat hij commentaar had op scheidsrechter Van Boekel. Ook trainer Maurice Steijn werd naar de tribune gestuurd wegens commentaar op de leiding.

Een kwartier voor tijd besloot trainer Alfred Schreuder om Bulykin in de ploeg te brengen, om zo voor extra gevaar te zorgen. Deze wissel pakte goed uit, want tien minuten voor tijd scoorde Bulykin de 1-2. Twee minuten later was het wederom raak voor de oud-speler van ADO Den Haag. Doelman Coutinho kon de inzet van Tadic nog redden, maar Bulykin stond precies op de goede plaats om uit de rebound alsnog te scoren: 1-3.

Geel: Douglas, Rosales (FC Twente), Jansen (ADO Den Haag)
Rood: Holla (2x geel)

Opstelling ADO Den Haag: Coutinho; Omeruo, Wormgoor, Beugelsdijk, Koppers; Holla, Jansen (85. Visser), Malone; Meijers, Chery, Van Duinen (75. Vicento).

Opstelling FC Twente: Mihaylov; Breukers (74. Rosales), Douglas, Braafheid, Schilder; Brama(85. Janssen), Fer (74. Bulykin), Gutiérrez; Tadic, Castaignos, Chadli.