Nieuws

Adriaanse ontslagen, McClaren nieuwe hoofdtrainer

Adriaanse ontslagen, McClaren nieuwe hoofdtrainer

Co Adriaanse is ontslagen als trainer van FC Twente. De 64-jarige oefenmeester wordt per direct opgevolgd door Steve McClaren, die de club uit Enschede in 2010 naar de eerste landstitel in de geschiedenis leidde. Dat meldt AD Sportwereld.

De Engelsman, werkloos sinds zijn vertrek in november bij Nottingham Forest, staat vandaag nog niet voor de groep, bij de eerste training van het nieuwe jaar. De oefensessie zal worden geleid door de assistenten Alfred Schreuder, Youri Mulder en Boudewijn Pahlplatz.

Wel stapt McClaren vrijdag als hoofdcoach in het vliegtuig naar Gran Canaria, om zich onder de Spaanse zon met FC Twente voor te bereiden op de tweede helft van de competitie.

De 50-jarige Engelsman, van 2008 tot 2010 trainer in Enschede, staat nog altijd in hoog aanzien bij spelers, beleidsbepalers en supporters van FC Twente, veel hoger dan de gisteren ontslagen Adriaanse, die in juni 2011 nog met veel enthousiasme en klaroengeschal als opvolger van de naar Saudi Arabië vertrokken Michel Preud'homme was gepresenteerd.

Adriaanse heeft het al enkele maanden moeilijk in Enschede. Hoewel op de resultaten weinig valt af te dingen - FC Twente overwinterde in de Europa League staat derde op vijf punten van koploper AZ en is wel uitgeschakeld in de KNVB-beker - wekte vooral de werkwijze van Adriaanse tot irritaties.

Omdat de clubleiding geen vertrouwen meer had in het lijmen van de personele verhoudingen en voetbaltechnische tegenstellingen, zag ze geen andere uitweg dan de meest radicale: het op non-actief stellen van Adriaanse.

Klik hier om naar het discussieforum te gaan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties