Nieuws

Adriaanse pokert met eigen positie

Adriaanse pokert met eigen positie

Het pokergedrag van trainercoach Co Adriaanse tegen PSV polariseerde zelfs de inzichten bij de selectiespelers en staf van FC Twente. Zijn ultra-offensieve speelwijze werd geroemd en verketterd, voor aanvang en na afloop van de topper. Volgens scorebordjournalistiek hield de 2-2 tussen FC Twente en PSV de waarheid uiteindelijk in het midden. Iedereen in Enschede kan vandaag weer overgaan tot de orde van de dag. Niet na de vaststelling dat 30.000 toeschouwers in de Grolsch Veste en veel televisiekijkers hadden genoten van een spektakelstuk van jewelste. Met dank aan Co Adriaanse.

Volgens de verhalen is Adriaanse sinds zijn terugkeer milder geworden met zes jaar buitenland en landstitels met FC Porto en Red Bull Salzburg achter zijn naam. Verder zou hij zich meer aangepast hebben aan de internationale voetbalwetten en niet meer zo star in zijn aanvallende leer zitten. Maar gelukkig voor de neutrale voetbalfan zet Adriaanse af en toe zijn non-conformistische voetbalmasker nog even op en stuurt z’n elftal met een zelfmoordtactiek het veld in met vijf aanvallers, één middenvelder en vier verdedigers, waarvan er één moet doorschuiven.

Maar hoeveel extra’s levert het handelsmerk van Adriaanse FC Twente tot dusver op? In de voorronde van de Champions League tegen Benfica blufpokerde de trainer zich op eenzelfde manier naar de Europa League, terwijl de 2-2 uit de eerste wedstrijd vroeg om een uitgekookte tactiek in Estadio da Luz in Lissabon. Adriaanse vindt ook dat een potentiële kampioen zo offensief moet durven spelen tegen een kampioenskandidaat als PSV. Maar wat levert het op als je in een kansloze wedstrijd niet verder reikt dan een gelijkspel? Inmiddels heeft AZ – die ploeg leed overigens z’n enige nederlaag dit seizoen bij FC Twente – een gat geslagen van zes punten met de Tukkers, die zo boordevol kampioensaspiraties zitten.

Nog erger is dat Adriaanse pokert met zijn interne geloofwaardigheid bij spelers en staf. Hoe leuk FC Twente-PSV ook was; met zijn solistische benadering en keuze voor een zelfmoordtactiek wint hij niet veel FC Twente-spelers voor zich. En wedstrijden evenmin.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties