Nieuws

Adriaanse: "Ranglijstjournalistiek"

Adriaanse: "Ranglijstjournalistiek"

De kritiek op het spel van FC Twente is samen te vatten onder de noemer 'ranglijstjournalistiek.' Dat zei althans trainer Co Adriaanse in aanloop naar de Europese wedstrijd van donderdag tegen Fulham.

"Dat sommigen ons spel niet goed vinden, heeft met de stand te maken. Tegen FC Groningen, Heracles Almelo en Vitesse hadden we gezien het wedstrijdbeeld moeten winnen. In dat geval hadden we nu zes punten meer gehad en was iedereen tevreden geweest over ons spel."

Zorgen over de op- en aanmerkingen maakt Adriaanse zich niet. "De kritiek komt maar uit één hoek. Ik hoor van heel veel deskundigen dat ons spel wel goed is", aldus de trainer van FC Twente, die tegen Fulham geen beroep kan doen op Willem Janssen.

De middenvelder is ziek. Hij miste daardoor de training van woensdag. Peter Wisgerhof daarentegen is wel beschikbaar. Hij is op tijd hersteld van een griepje. De Enschedese club is al geplaatst voor de volgende ronde van het toernooi. Desondanks is de wedstrijd volgens trainer Co Adriaanse van belang.

Adriaanse: "We willen graag eerste worden in onze groep. Dat kan tot gevolg hebben dat we dan in de volgende ronde een makkelijker tegenstander krijgen. Al weet je dat natuurlijk ook niet zeker."

Bij Fulham speelde FC Twente gelijk, 1-1. Adriaanse: "Fulham thuis is sterker dan Fulham uit. Dat is in ons voordeel. Aan de andere kant heeft de club een aanmerkelijk betere selectie dan onze tegenstander van afgelopen zondag, Vitesse. Tegen die club speelden we 0-0. Het wordt daarom tegen de Engelsen ongetwijfeld een aardige klus."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties