Nieuws

Agyepong: "Bedoel het niet arrogant, maar alleen de besten stromen door"

Agyepong: "Bedoel het niet arrogant, maar alleen de besten stromen door"

Afgelopen zomer was Thomas Agyepong één van de vele onbekende namen die uit de hoge hoed werd getoverd van kersverse technisch directeur Ted van Leeuwen. De Ghanees werd voor één seizoen gehuurd, maar was nog wel herstellende van een breuk in zijn voet. Begin september debuteerde de snelle buitenspeler in de uitwedstrijd tegen AZ en daar werd duidelijk dat zijn snelheid één van zijn belangrijke wapens is. Afgelopen zondag liet hij ook zien slim te kunnen scoren. Hij tekende van buiten de 16 met een krullende bal voor de 0-1. Dat hij zo snel is heeft hij niet van een vreemde.

"Die snelheid heb ik van mijn moeder. Zij was vroeger een heel talentvolle sprintster", aldus de jonge Ghanees in gesprek met Ten Voorde van de Tubantia. Agyepong is afkomstig van de Ghanese academy Right to Dream. "Het is op dit moment de beste academie van West-Afrika", aldus Agyepong. "Right to Dream heeft een samenwerkingsverband met Manchester City en op één van de grote toernooien pikten ze mij eruit. Ik bedoel het niet arrogant, maar alleen de allerbesten stromen vanuit de academie door naar City."

Agyepong heeft het ouderlijk huis al verlaten toen hij elf was, maar van heimwee heeft hij geen last. "Ook hier in Enschede niet. Natuurlijk was het even wennen om op je elfde al zo ver van huis te gaan, Maar je deelt je droom met al je leeftijdsgenoten, waardoor het minder zwaar is. Het mooie aan deze academie is dat ze ook heel erg veel aandacht besteden aan je ontwikkeling als mens. De studie is net zo belangrijk als het voetbal. Als je op school niet presteert, word je gestraft bij het voetbal."

[google]Afgelopen zomer besloot Agyepong dat het voor zijn ontwikkeling beter was om elders ervaring op te doen. Spelen in het eerste van Manchester City blijft zijn droom, maar om daar door te breken is bijna onbegonnen werk. "Het is zo moeilijk om daar van onderuit door te breken, en daarom is het goed dat ik nu bij Twente speel. Zelf had ik geen voorkeur voor een bepaald land, maar mensen in mijn omgeving zeiden dat Nederland voor jonge spelers de beste omgeving is. Als je je hier bewijst, kun je in alle topcompetities spelen. Dit is een belangrijk jaar, want het is voor mij de eerste keer dat ik professioneel voetbal speel. Uiteindelijk wil ik slagen bij City. Ik ben een harde werker en je moet je droom nooit opgeven. Ik heb er alles voor over en met behulp van God moet dat ook lukken", besluit Agyepong.
[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties