Nieuws

Agyepong: "Mijn snelheid is zeker een kwaliteit"

Agyepong: "Mijn snelheid is zeker een kwaliteit"

Aanvaller Thomas Agyepong heeft nog niet veel competitiespel in zijn benen zitten. De van Manchester City gehuurde speler kampte met een blessure toen hij de overstap maakte naar de Eredivisie. Ondanks zijn herstelperiode zien ze potentie in hem en heeft hij zijn eerste speelminuten voor FC Twente achter de rug.

"Het is voor mij de eerste keer dat ik professioneel voetbal speel in een competitie. Dat heeft tijd nodig, ik moet er hard voor blijven werken," vertelt hij op FCTwente.tv. "De moeilijkste wedstrijd tot nu toe vond ik die tegen PSV. Iedereen weet dat ze de huidige kampioen zijn en een van de beste teams in de Eredivisie. Het was een goede test voor mij om tegen hen te spelen. Ik vind dat we het goed gedaan hebben en het is heel jammer dat we de wedstrijd hebben verloren. We hebben hard gewerkt en laten zien dat we ons staande kunnen houden tegen zulke teams", concludeert Agyepong. [google]

Hoewel hij niet een standaard basisplaats heeft, geeft de aanvaller het niet op te knokken voor een plekje in de basis elf. "Iedereen wil spelen. Je moet je plek verdienen door hard te werken op de training en aan de trainer laten zien dat je beter bent. Dat ik in de basis mocht starten tegen PSV betekent niet dat ik nu bij de eerste elf hoor. Er is altijd iemand waarmee je moet concurreren. Het is aan jezelf om de trainer ervan te overtuigen dat jij gedrevener bent dan die ander", realiseert de aanvaller.

Daarnaast is hij zich goed bewust van zijn kunnen en doelen. "Alleen maar snel zijn brengt je niet naar een hoger niveau, je moet meerdere kwaliteiten bezitten. Mijn snelheid is zeker een kwaliteit, maar ik heb ook andere wapens in huis. Ik ben sterk in een tegen een situaties met een verdediger en kan een man uitschakelen. Ik wil graag onderdeel zijn van het team en zo veel mogelijk in de basis starten. Als je jong bent gaat het erom dat je zoveel mogelijk speelt. Dat is een van mijn doelstellingen," besluit Agyepong.

[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties