Nieuws

Alleen een overwinning telt voor Vitesse en FC Twente

Alleen een overwinning telt voor Vitesse en FC Twente

FC Twente kan zich zondagmiddag geen misstap veroorloven in de strijd om de titel. Tegenstander Vitesse snakt naar een zege na de teleurstellende reeks wedstrijden na de winterstop. In Arnhem staan zondagmiddag twee ploegen tegenover elkaar die moeten winnen.

Vitesse

Vitesse kan weer beschikken over Wilfried Bony. De topspits is teruggekeerd van de strijd om de Afrika Cup. Middenvelder Anthony Annan kreeg vanwege persoonlijke omstandigheden van Vitesse toestemming zich later te melden in Arnhem. Het is natuurlijk de vraag of trainer John van den Brom meteen een basisplaats inruimt voor Wilfried. Het tweetal vervulde een sleutelrol in het elftal dat voor de winterstop nog succesvol was. Annan bewaakte de balans op het middenveld en Wilfried was met zijn doelpunten betrokken bij meer dan vijftig procent van de productie.

FC Twente

FC Twente verloor vorige week op eigen veld met 2-3 van Heracles Almelo. Trainer Steve McClaren gaf dezelfde kans elf spelers zich te herstellen in het Europa League-duel in Roemenië tegen Steaua Boekarest. Het antwoord kwam er ook: FC Twente boekte een uitstekende 0-1 zege. De verwachting is dan ook dat McClaren met dezelfde formatie zal gaan aantreden in Arnhem tegen Vitesse. Dus op nieuw met Ola John op links en Nacer Chadli op rechts.

Interessant

Trainer John van den Brom heeft het altijd over aanvallend voetbal maar de doelcijfers van Vitesse vertellen een ander verhaal: 26 voor en 23 tegen. Met andere woorden: Vitesse is een zeer verdedigende ploeg. En dat terwijl Heracles Almelo vorige week aantoonde dat de weg naar succes tegen FC Twente via een aanvallende tactiek. Brutaal vooruit verdedigen bij balverlies en in balbezit durven voetballen. Durft Vitesse dat eindelijk ook een keer in eigen huis?

Voor een club die pretendeert op termijn mee te strijden om de titel hoort een aanvallende speelwijze bij de cultuur. Of grijpt John van den Brom gewoon weer terug op het eigen defensieve spelletje van tien man achter de bal bij balverlies en gokt Vitesse op de snelle omschakeling?

Op basis van de statistieken van de 26 onderlinge duels zijn Vitesse en FC Twente aan elkaar gewaagd. Maar de laatste ontmoetingen in Arnhem geven een ander beeld. FC Twente verliet in 2002 voor het laatst met lege handen het Gelredome.

Taco van den Velde, VI

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties