Nieuws

"Als Nederland van Japan wint, dan is dat een wereldprestatie"

"Als Nederland van Japan wint, dan is dat een wereldprestatie"

Aankomende woensdag spelen de Oranje Vrouwen een alles of niets wedstrijd tegen huidig wereldkampioen Japan. De achtste finales bereiken was al een prestatie op zich, maar winnen van de huidig wereldkampioen zou natuurlijk de ultieme kers op de taart zijn. Arjan Veurink is inmiddels zeer ervaren als het gaat om goede prestaties en successen. In gesprek met NU.nl blikt hij vast vooruit.

"Als Nederland van Japan wint, dan is dat een wereldprestatie", vertelt de hoofdtrainer van de FC Twente vrouwen, die dit seizoen wederom landskampioen werden. "Japan heeft misschien een wat oude selectie, maar de ploeg is het beste wat het vrouwenvoetbal te bieden heeft. Voor mij als trainer is Japan een groot voorbeeld van hoe je moet spelen. Ze spelen met heel veel druk naar voren, zijn technisch heel vaardig en in staat om goed positiespel te spelen." vervolgt Veurink.

De wedstrijden die Japan wint, zijn telkens niet geheel overtuigend. Het land wint namelijk vaak met maar één doelpunt verschil. Zo werd het ook wereldkampioen. De Oranje Leeuwinnen zijn daarom niet geheel kansloos tegen de Japanners. Ook op het huidige WK heeft Japan namelijk nog niet bepaald een tegenstander opgerold. Maar Veurink is van mening dat de vrouwen van Japan op dit WK nog lang niet alles hebben laten zien. "Japan heeft nog niet zijn beste spel laten zien en hoort nog steeds bij de absolute wereldtop." vertelt hij.

[google] Toch geeft de hoofdtrainer van de FC Twente Vrouwen Nederland een goede kans tegen Japan. "Het is ook een positief gegeven dat Oranje nog tot meer in staat is dan dat ze tot nu toe hebben laten zien. Ik weet zeker dat dit team nog beter kan."
Makkelijk zal het echter niet worden woensdag, Japan zal volgens Veurink veel druk gaan zetten op de Oranje Leeuwinnen. Juist met dat drukzetten van de tegenstanders had Oranje op dit WK nog wel eens moeite.

[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties