Nieuws

"Als spelers zich goed ontwikkelen kan het snel gaan"

"Als spelers zich goed ontwikkelen kan het snel gaan"

Nhlakanipho Ntuli speelt momenteel zijn wedstrijden voor Jong FC Twente, en werd vorige week zelfs opgeroepen voor het nationale team van Zuid-Afrika. Volgens Jong FC Twente-trainer Jan Zoutman is het goed voor het zelfvertrouwen van de 18-jarige middenvelder.

"Dat is goed voor zijn zelfvertrouwen", zo vertelt Jan Zoutman tegenover Soccer Laduma. "Hij moet 'met zijn ogen trainen' en zijn oren open houden, zodat hij van de oudere spelers kan leren. Ik denk dat dit heel goed is voor hem. Op zo'n niveau gaat je ontwikkeling alleen maar sneller", aldus de oefenmeester die nog niet weet wanneer Ntuli zijn debuut in het eerste zal gaan maken.

"Dat is moeilijk te zeggen, omdat we in het eerste elftal veel goede spelers hebben lopen", weet hij. "Maar als spelers zich goed ontwikkelen, kan het soms snel gaan. Ik denk dat het niet goed is voor de verwachtingen als we zeggen dat hij nog zes maanden of een jaar nodig heeft. Maar het is in ieder geval een realistisch doel om het eerste te halen. Wanneer dat gaat gebeuren, ligt aan zijn eigen ontwikkeling", aldus Zoutman.

[google]Volgens Zoutman heeft Ntuli behoorlijk wat concurrentie op het middenveld bij FC Twente."Je hebt Mokotjo op het middenveld en dan nog twee spelers (Ziyech en Ebecilio, red.) die voor het nationale team uitkomen. Dus er is behoorlijk wat concurrentie en hij moet hard werken om van waarde te zijn voor FC Twente. Maar hij boekt veel progressie en dat is, op dit moment, het belangrijkste", zo besluit de trainer van Jong FC Twente.

[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties