Nieuws

"Angst om te verliezen groter dan de wil om te winnen"

"Angst om te verliezen groter dan de wil om te winnen"

Volgend seizoen zal Alfred Schreuder gewoon nog steeds voor de groep staan. Voor de supporters is het vooral hopen op een andere speelstijl. Onder Schreuder speelde Twente vrijwel altijd zeer voorzichtig voetbal. FC Twente loopt liever het risico op een gelijkspel, dan het verliezen van een wedstrijd. "Bij Twente is de angst om te verliezen groter dan de wil om te winnen, omdat er te veel wordt uitgegaan van de kracht van de tegenstander". aldus Leon Ten Voorde van de TC Tubantia.

Alfred Schreuder staat nu één seizoen als gediplomeerde trainer aan het roer bij FC Twente. Schreuder houdt graag controle op de wedstrijd, en dat resulteert vaak in een behouden speelstijl. De spelers op het veld worden overspoelt met opdrachten vanaf de zijlijn, en kunnen daarom niet meer voetballen zoals zij dat zelf graag zouden willen. Tot grote frustratie van de achterban, die aanvallend voetbal wenst te zien. Voetballen op instinct is zo verkeerd nog niet. En erger dan het afgelopen seizoen kan het bijna niet worden. Reden genoeg om volgend seizoen gehoor te geven aan de supporters, wat de speelstijl betreft.

FC Twente is de eerste 'klus' van Alfred Schreuder in zijn loopbaan als trainer. Deskundigen zeggen dat het vak als hoofdtrainer ervaring vereist. Iets wat Alfred Schreuder niet heeft. Ook waande de oefenmeester zich meteen vanaf het begin al een toptrainer van een topclub. Niet wetende wat de functie allemaal inhoudt.
Ook rommelt het binnen de selectie. Meerde spelers gaven te kennen dat de sfeer in de kleedruimtes allesbehalve goed was, en het ontbrak aan discipline en respect. Dat probleem werd veel te laat door Alfred Schreuder aangepakt. Hij trainde de spelers niet als een team, maar als individu. Een goed voorbeeld hiervan is Darryl Lachman, die meerdere keren een disciplinaire schorsing uitzat.

De persoon Alfred Schreuder zelf kent ook gebreken. Tot nog toe heeft hij altijd aangegeven dat de kritiek hem niets doet. De spreekkoren, zakjes en spandoeken vallen niet binnen het gezichtsveld van de veelbesproken oefenmeester. Een goede trainer kijkt ook naar zichzelf, Alfred Schreuder kijkt naar de selectie. Michel Jansen kreeg bijvoorbeeld niet de kans om iets te veranderen, de enige vertrouwenspersoon van Schreuder was Van Wonderen, die inmiddels zijn vertrek heeft aangekondigd. Een strategie lijkt de oefenmeester van de Tukkers niet te hebben. En er moeten mensen om de trainer heen staan die goede aanwijzingen geven, en voorkomen dat er iets gebeurd wat achteraf te voorkomen bleek te zijn.

[google] Tot slot de verantwoording van Alfred Schreuder naar de achterban toe. Na een dramatische wedstrijd was het Alfred Schreuder die vele positieve dingen wist op te noemen over het vertoonde spel. Vraag je hetzelfde aan de mensen die kort daarvoor op de tribune hebben gezeten, dan vormt er zich een waslijst aan kritiek. Het lijkt er dan ook op dat Alfred Schreuder de spelers liever aait dan een draai om de oren geeft.

[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties