Nieuws

Bajrami en FC Twente definitief uit elkaar

Bajrami en FC Twente definitief uit elkaar

Emir Bajrami en FC Twente gaan aanstaande zomer definitief uit elkaar. Er is sprake van concrete interesse vanuit het buitenland voor de aanvaller die momenteel op huurbasis uitkomt voor AS Monaco. Dit meldt de VI vandaag op haar website. Over welke clubs interesse hebben is niets bekend gemaakt. Bajrami zelf wil graag naar Spanje of Italië verkassen.

Bajrami werd in de zomer van 2010 binnengehaald als grote aankoop. De Zweedse revelatie Emir Bajrami tekende een contract voor 4 seizoenen bij FC Twente dat daarmee onder andere Ajax aftroefde in de strijd om zijn fel begeerde handtekening. FC Twente maakte een bedrag van ongeveer 2,5 miljoen Euro over naar de huidige Zweedse kampioen Elfsborg en de verwachtingen waren daarmee gelijk hoog gespannen.

Tot ieders spijt wist de aanvaller zijn status als topaankoop nooit waar te maken. Al na drie basisplaatsen raakte hij zijn plek bij de eerste elf alweer kwijt.

Vanaf dit moment verbleef Bajrami onder elke trainer de meeste tijd op de bank en moest hij het vooral doen met invalbeurten. Voor de tempramentvolle Bajrami, die ondertussen gewoon deel uit bleef maken van de Zweedse selectie, was het allemaal moeilijk te verkroppen en hij diende afgelopen zomer een transferverzoek in bij het bestuur van de club.


Even leek het erop dat hij zou vertrekken naar het Russische CSKA Moskou maar uiteindelijk vertrok Bajrami naar de gevallen Franse topclub AS Monaco. Een verrassende keuze aangezien de club dit seizoen uitkomt op het 2e niveau van Frankrijk de Ligue 2. Het doel leek duidelijk voor de zelfverzekerde Bajrami. Een basisplaats veroveren, promotie afdwingen en het jaar erop gaan voor een vast dienstverband. Echter liep het ook hier wederom uit op een teleurstelling.

Aanstaande zomer scheiden de wegen van Bajrami en FC Twente zich dus definitief. FC Twente neem haar verlies en Bajrami kan zich gaan richten op een nieuwe uitdaging. We wensen Bajrami alle succes!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties