Nieuws

Bednarek: "Overstap naar FC Twente weloverwogen"

Bednarek: "Overstap naar FC Twente weloverwogen"

Filip Bednarek kreeg aan het begin van het nieuwe jaar direct een prettige mededeling. De jonge doelman reisde als één van de drie doelmannen met FC Twente mee naar het trainingskamp op Gran Canaria.

"Het is mooi dat ik mee mocht naar dit trainingskamp. Sander Boschker raakte geblesseerd, dat is voor hem natuurlijk ontzettend jammer. Voor mij vergrootte dat de kans om mee te kunnen, al was dat misschien ook wel gebeurt als Sander fit was geweest", zegt de doelman van Jong FC Twente op de officiële website van de club.

De Poolse goalie is bezig aan zijn vierde seizoen bij FC Twente. Om op jonge leeftijd naar Nederland te vertrekken was een weloverwogen besluit, vertelt Bednarek. "Mijn ouders en ik vonden dit het beste voor mijn ontwikkeling en carrière." In Enschede probeert hij vooral te leren van zijn collega's.

"Van alle doelmannen kan ik wat leren. In Polen werd bijvoorbeeld niet geleerd hoe je als keeper mee moet voetballen, dat is hier wel zo. Marsman is daar erg goed in, dus daar steek ik wat van op. Ook van Mihaylov en Boschker leer ik van alles als ik train met hen. Op tactisch gebied moet ik me vooral nog meer ontwikkelen."

Bednarek kent zijn plek bij FC Twente. "Ik kom uit een andere omgeving en cultuur. In Polen is het altijd zo dat je als jongeling initiatief moet nemen en rustig in de groep moet komen. Er bestaat altijd een soort hiërarchie en dat besef ik me. In mijn cultuur is het zo dat de jongste spelers moeten helpen met bijvoorbeeld de materialen en dat doe ik graag."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties