Nieuws

BeNeLiga gaat bestaan uit 20 clubs

BeNeLiga gaat bestaan uit 20 clubs

De toekomstige BeNeliga gaat uit twintig clubs bestaan. Twaalf uit Nederland en acht uit België.

Dat stelt Roland Duchâtelet, voorzitter van Standard Luik, voor in Sport/Voetbalmagazine. De Waalse preses houdt daarbij rekening met het aantal inwoners per land. België heeft 11 miljoen inwoners, Nederland 17 miljoen. Op het einde van het seizoen zouden er drie clubs degraderen naar de Eerste Divisie. Die zou niet verdeeld zijn over twee landen. De Nederlandse Eerste Divisie zou 21 ploegen tellen, die van België twintig.

De kampioen van de Eerste Divisie zou zeker zijn van promotie naar de Beneliga. Als er twee Nederlandse of Belgische clubs op een degradatieplaats staan, kan een tweede club een stap hogerop zetten. De televisierechten van de BeNeliga zouden voor 250 miljoen euro verkocht kunnen worden. Duchâtelet houdt daarbij rekening met de verkoop van rechten aan Aziatische zenders.

Twintig procent van de televisierechten zouden voor de aparte Eerste Divisie zijn, te verdelen onder de 20 of 21 clubs. De clubs in de BeNeliga zouden 200 miljoen euro kunnen verdelen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties