Nieuws

Bengtsson is "happy" bij Twente

Bengtsson is "happy" bij Twente

Het was gisteren pas zijn veertiende optreden in het shirt van FC Twente.
Rasmus Bengtsson is ook in zijn tweede seizoen bij de Enschedese club de ‘back up’ voor het onbetwiste centrale duo Peter Wisgerhof en Douglas. En dus speelt de Zweed niet veel. Maar de lange verdediger kent zijn plaats in de selectie, klaagt niet en straalt in alles professionaliteit uit.

Zijn motto: zorgen dat je op de trainingen en in het tweede elftal fit blijft, ritme houdt en er staat als dat nodig is. Zoals gisteren tegen FC Utrecht. Bengtsson verving achterin de geschorste Wisgerhof en deed dat nagenoeg foutloos.

Rasmus Bengtsson staat voor betrouwbaarheid, degelijkheid en zekerheid, heerst in het luchtruim en doet geen gekke dingen. Een man voor de opbouw is het niet.
Maar zijn verdedigende taken voert hij naar behoren uit en zijn tegenstanders worden aan de ketting gelegd. Frank Demouge had gistermiddag in De Grolsch Veste niet zo gek veel te vertellen.
Bengtsson was na afloop een tevreden man. De winst was binnen en de ‘clean sheet’, zoals coach Steve McClaren het zo fraai uitdrukt, was weer behouden. Oftewel: de nul was ‘binnen’ en dat was ook voor Bengtsson een belangrijke doelstelling. De Zweed: „We hebben de drie punten binnengehaald en daar ging het vandaag vooral om. En ja, de ‘clean sheet’ is gehaald. Heel belangrijk. Ik ben zeer tevreden met het resultaat.”

Ook de lange Scandinaviër moest erkennen dat het spel tegen FC Utrecht niet goed was: „Het was inderdaad zeer matig. We hadden de wedstrijd veel eerder moeten killen. We hebben te veel kansen laten liggen en daarom bleef het tot het eind heel spannend. Zeker de laatste vijf minuten was er bij ons wat stress en paniek. Maar we hebben de 1-0 vastgehouden. Zeker in dit stadium van de competitie zijn de punten ’ t belangrijkst.”

Bengtsson, die na vier seizoenen bij het Zweedse Trelloborgs FF en een jaartje Hertha BSC in de zomer van 2010 in Enschede neerstreek, schikt zich naar eigen zeggen probleemloos in de rol van invaller: „Het moeilijkste is om fit te blijven en het ritme vast te houden. Daar heb ik de trainingen en de wedstrijden in het tweede elftal voor. En als de trainer me nodig heeft, zorg ik dat ik er sta.”

Volgende week zal dat waarschijnlijk niet meer het geval zijn. Want tegen PSV zit de schorsing van Wisgerhof erop. En zal Bengtsson naar alle waarschijnlijkheid weer ‘gewoon’ op de bank beginnen.

Hij wordt er niet anders van. De Zweed is ‘happy’ bij FC Twente, waar hij ook volgend seizoen nog onder contract staat: „Ik speel bij een van de beste teams in Europa, die ook nu weer meedraait om de nationale titel. Natuurlijk hoop ik op meer wedstrijden en een mooie toekomst hier. Ik zie wel hoe het loopt, in de zomer kijk ik rustig hoe de vlag erbij hangt.”

Bron: Tubantia


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties