Nieuws

Beoogd wethouder: "Het gemeenschapsgeld is belangrijker voor de stad Enschede dan het sportieve."

Beoogd wethouder: "Het gemeenschapsgeld is belangrijker voor de stad Enschede dan het sportieve."

Het ontlopen van degradatie is na afgelopen weekend weer een stuk lastiger geworden. Met nog vier wedstrijden te gaan en vier punten achterstand op Sparta, is alles nog mogelijk. Op financieel gebied gaat het de Tukkers ook al niet voor de wind. Degradatie draagt nou niet bepaalt bij aan financieel herstel.

Burger Belangen Enschede was afgelopen gemeenteraadsverkiezingen de grote winnaar in de thuisstad van FC Twente. Beoogd wethouder Niels van den Berg ziet het met lede ogen aan. Hij is naast beoogd wethouder ook FC Twente-supporter.

"Het FC Twente dossier komt niet dagelijks op tafel. Maar het zal straks ongetwijfeld onderdeel uitmaken van de gesprekken. Er zit een financieel risico aan vast, maar laten we daar niet op vooruit lopen. Er worden nog vier wedstrijden gespeeld", laat hij weten aan RTV Oost.

"Ik kom al sinds mijn vijfde bij de club. Maar bestuurlijk en sportief moet je dit scheiden. Dat lukt mij ook. Het financieel belang, het gemeenschapsgeld; dat is belangrijker voor de stad Enschede dan het sportieve." Al moet de beoogd wethouder ook inzien dat de sportieve en financiële situatie met elkaar samenhangen.

"Niemand heeft er destijds rekening mee gehouden dat we nu in een situatie zitten met degradatiegevaar, denk ik. Maar je mag ervan uitgaan dat wij als volksvertegenwoordigers hier met de neus bovenop zitten. Er zijn toen ook vertrouwelijke sessies geweest. Ons besluit was gebaseerd op veel adviezen."

[google]

"De huidige garantstelling staat. Dat traject zijn we ingegaan. Want destijds zouden we anders 17 miljoen euro sowieso kwijt zijn. Dit alles is nu nog de portefeuille van wethouder Eelco Eerenberg. Dat doet hij goed, vanuit het financieel belang voor de gemeente Enschede. Het zou inderdaad op ons bordje komen te liggen. Die verantwoordelijkheid, daar zouden we niet voor weglopen", besluit hij.
[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties