Nieuws

Berghuis: "Apeldoorn Venlo maar 70 minuten"

Berghuis: "Apeldoorn Venlo maar 70 minuten"

Nadat FC Twente liet weten dat hij mocht gaan, wist Steven Berghuis meteen dat hij voor VVV moest kiezen. Zondag beleefde de huurling meteen een hoogtepunt: hij stond in de basis bij de Venloërs en won van Feyenoord (2-1).

Het is snel gegaan. Een week geleden werd er in Enschede nog over je toekomst gepraat en nu ben je basisspe*ler bij VVV...

Berghuis: „Toen FC Twente zei dat ik verhuurd mocht worden, was het binnen een dag geregeld. Dinsdag was er nog niets zeker, donderdag kreeg ik groen licht, vrijdag was ik in Venlo, zaterdag trainde ik mee en zondag begon ik in de basis tegen Feyenoord. En we wonnen ook nog, haha.”

Waarom VVV-Venlo?
„Ik wil spelen en het liefst in de eredivisie. VVV wilde me heel graag. Ik was met FC Twente op trainingskamp in Spanje en ving al op dat ik waarschijnlijk verhuurd mocht worden. Ik kwam dit seizoen niet meer in de plannen van Twente voor. Vanaf dat moment heeft VVV elke dag mijn zaakwaarnemer gebeld. Ze zien me als een versterking en ik wil graag zo veel mogelijk minuten maken. Ik kan nu wel merken dat ik al lang geen hele wedstrijd meer heb gespeeld. Mijn benen zijn na negentig minuten zwaar, zeg.”

En dan kom je opeens een onbekende kleedkamer binnen... Wennen?
„Ik ken alleen keeper Wilko de Vogt, hij speelde vorig seizoen bij Twente. Maar ik vind dat geen probleem, ik vind mijn weg wel. Bovendien ben ik niet de enige nieuweling bij VVV deze winterstop en er is ook nog een nieuwe trainer. Hij maakte me meteen duidelijk dat ik zou worden opgesteld. Bij FC Twente trek ik met een paar jongens op en als ik eerlijk ben, vind ik het best jammer dat ik die moet achterlaten. Maar aan de andere kant moet ik aan mezelf denken. Dit is goed voor mijn carrière.”

Staat dat geel van VVV je een beetje?
„Haha, ik denk het wel.”

Je hebt rugnummer 7 gekregen. Zit daar nog iets achter?
„Ik kon kiezen uit 7 en 24. Ola John heeft nummer 24 bij FC Twente. Ik ga veel met hem om, spreek hem wel drie keer per week. Ik ben Steven, hij is Ola. Dus ik dacht: ik kies een ander nummer dan hij heeft.”

Al nagedacht over volgend seizoen?
„Ik ben niet zo’n denker, ik wil niet te serieus bij alles stilstaan. Op dit moment wil ik bij VVV voetballen. Komend weekeinde moeten we tegen RKC, dat wordt spannend. Begin volgend seizoen ga ik terug naar FC Twente en zie ik wel verder. Wist je dat het van Venlo naar mijn woonplaats Apeldoorn maar een uur en tien minuten rijden is?”

Tubantia

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties