Nieuws

Berghuis natuurlijke opvolger Ruiz

Berghuis natuurlijke opvolger Ruiz

Er is bij FC Twente veel te doen over een mogelijke transfer van Bryan Ruiz. Lang leek de aanvaller uit Costa Rica op weg te zijn naar Portugal, maar toen het puntje bij paaltje kwam, ketste de transfer toch nog af. Na een tumultueuze vakantie, een ploeggenoot van Ruiz bij Costa Rica kwam om bij een ongeval, is hij nu terug in Enschede. Ondertussen twijfelt nieuwbakken hoofdtrainer Co Adriaanse of hij zijn kroonjuweel wel op moet stellen in de Champions League. Ongetwijfeld ook met het oog op een mogelijke transfer.

Krijgt Ruiz deze zomer zijn welverdiende transfer?

Toch hoeft FC Twente niet te wanhopen als de aanvaller alsnog zijn biezen pakt. De opvolger van Ruiz hebben ze namelijk al in huis met Steven Berghuis. Nog niet zo lang geleden zag ik de linkspoot voor het eerst serieus aan het werk. Tijdens een oefenduel in Doornspijk, waar FC Twente het opnam tegen het plaatselijke DSV’61. Na een halfuur spelen gunde Adriaanse een invalbeurt aan de jongeling, die zijn vertrouwen direct terugbetaalde.

Vanaf zijn eerste balcontact zag je dat Berghuis een fenomenaal talent is. Het lichaam was constant in een perfect evenwicht en zijn magnifieke balbehandeling zorgt ervoor dat hij nooit de controle verliest. Keer op keer wist hij zijn directe tegenstander te passeren. Binnendoor, buitenom, het leek Berghuis niets uit te maken. Tussen zijn individuele acties door strooide hij met subtiele passes en panklare voorzetten. Bekroning op zijn fantastische voetbalavond was een afstandsschot, dat met veel gevoel in de bovenhoek belandde.

Na afloop kwam de linksback van DSV radeloos naar de kant van het veld . Nog duizelig van het spel van rechtsbuiten Berghuis. “Je kunt het tegen hem helemaal nooit goed doen”, luidde zijn verweer. “Als ik hem kort dek, dan speelt hij me uit, maar ik ben ook kansloos als ik wat afstand houd.”

In alles lijkt de jonge linkspoot een kopie te zijn van Bryan Ruiz. Beiden hebben de beschikking over een magnifiek linkerbeen. Beiden onderscheiden zich door hun fantastische controle over de bal. Beiden spelen het liefst vanaf de rechterkant. Beiden hebben ze lang zwart haar tot over hun oren. Het grootste verschil is dat Berghuis nog een ongeslepen diamant is, die nog niet tot volledige wasdom is gekomen. Door zijn jeugdige leeftijd zit er nog veel rek in zijn nu al betoverende spel.

Tot deze voorbereiding was de klasse van Berghuis slechts zichtbaar geweest voor de schaarse bezoekers van de duels van Jong Twente. Cor Pot had namens Jong Oranje ook een van deze duels gezien en hij was direct verkocht. Berghuis scoorde overigens direct bij zijn debuut voor Jong Oranje. Het was dan ook niet gek dat de jonge buitenspeler niet zoveel trek had om bij te tekenen bij FC Twente, waar hij het vorig seizoen moest doen met een enkel invalbeurtje. Pas nadat Adriaanse openlijk zijn vertrouwen uitsprak in de buitenspeler, besloot hij de gesprekken over een verlengde verbintenis weer aan te gaan.

Hiermee lijkt FC Twente zich verzekerd te hebben van de diensten van de natuurlijke opvolger van Ruiz. Over niet al te lange tijd zal Berghuis heel Nederland gaan betoveren met zijn verfijnde spel. Dat zal hij doen op het hoogste podium, de Champions League. Heel Nederland zal zich afvragen waarom Ruiz plots toch actief is in de voorronde. “Hij zou toch niet spelen?” Totdat ze zich beseffen dat ze zich niet vergapen aan het spel van Ruiz, maar aan dat van Steven Berghuis. De natuurlijke opvolger van de sterspeler uit Costa Rica.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties