Nieuws

Berghuis start in de basis tegen FC Vaslui

Berghuis start in de basis tegen FC Vaslui

Met Steven Berghuis in de basis moet FC Twente vanavond een eerste stap zetten richting het hoofdtoernooi van de Champions League. De pas 19-jarige aanvaller krijgt een kans als rechteraanvaller, op de plek van de geblesseerde Bryan Ruiz.

Berghuis maakte tijdens de voorbereiding een uitstekende indruk bij FC Twente en coach Co Adriaanse denkt dat hij klaar is voor het echte werk. "Ik heb Steven in de voorbereiding nog geen slechte wedstrijd zien spelen. Nu moet hij dit niveau zien vast te houden. Tegen FC Vaslui komt er iets extra’s bij kijken. Het gaat nu echt om de prijzen en er zijn meer toeschouwers dan bij de oefenduels in de voorbereiding, dus die spanning komt erbij", aldus de coach van de Tukkers in De Telegraaf.

Adriaanse ziet potentie in de jeugdinternational. "Steven heeft specifieke kwaliteiten. Hij is een tactisch slimme speler, die erg goed loopt bij het pressen. Dat is een kwestie van voetbalslimheid. Daarnaast heeft hij snelheid, een goede balbehandeling en snelle voeten. Vooral zijn trap met links is goed. Daarnaast kan hij iets wat je ook bij Messi ziet. Aan de rechterkant kan hij de tegenstander buitenom passeren met de bal aan de linkervoet en de bal dan ook nog voor krijgen. Dat zag ik hem onder meer tegen Galatasaray doen."

"Steven is door FC Twente zelf opgeleid. Dat vind ik een pre. Bovendien is hij erg jong, zodat hij nog lang niet aan zijn top zit. En daarnaast spreekt het me aan dat hij het in de voorbereiding zo lang heeft volgehouden", besluit Adriaanse zijn lofzang.

Naast Berghuis zullen ook nieuwelingen Tim Cornelisse en Willem Janssen in de basis staan tegen Vaslui. Cornelisse vervangt de afwezige Roberto Rosales.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties