Nieuws

Bizar: Jordania daagt FC Den Bosch voor de rechter na overnameverbod KNVB

Bizar: Jordania daagt FC Den Bosch voor de rechter na overnameverbod KNVB

De soap omtrent de overname van FC Den Bosch door Kakhi Jordania heeft een nieuw hoogtepunt bereikt. Donderdag maakte de beroepscommissie van de KNVB bekend dat Jordania de Brabantse club definitief niet mag overnemen. Nu daagt diezelfde Jordania FC Den Bosch voor de rechter.

Jordania wilde 99,9% van de aandelen overnemen van FC Den Bosch. Echter was hierbij wel toestemming nodig van de KNVB. Deze is echter van mening dat de herkomst van de financiële middelen niet kan worden gecontroleerd. FC Den Bosch kan niet in beroep gaan tegen de uitspraak. De enige resterende optie ligt bij Jordania. Hij kan de bond voor de rechter slepen. In plaats daarvan daagt hij nu FC Den Bosch voor de rechter.


[google]

Jordania wil beslag laten leggen op gelden en/of goederen van de club. Op deze maner hoopt hij nog iets terug te krijgen van het geld dat hij heeft geïnvesteerd in de club. De zaak staat gepland voor aanstaande woensdag. Beide partijen mogen dan hun verhaal doen.

Het is een mokerslag voor FC Den Bosch dat het al jaren financieel zwaar heeft. De overname die tot april werd begeleid door Paul van der Kraan, de huidige algemeen directeur van FC Twente, leek een geschenk uit de hemel. Echter kan het de club nu de kop gaan kosten.

Foto: Pro Shots

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties